Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Medvedev bol lepší, uznal Djokovič. Rus na rozhodujúci set nenastúpil

Vo finále dvojhry na tenisovom turnaji ATP v kazašskej Astane sa stretnú Grék Stefanos Tsitsipas a Srb Novak Djokovič.

08.10.2022 18:39 , aktualizované: 19:03
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič po semifinále v Astane.
debata

Tsitsipas v prvom sobotňajšom semifinále ako trojka „pavúka“ zdolal piateho nasadeného Rusa Andreja Rubľova 4:6, 6:4 a 6:3.

V druhom semifinálovom dueli Djokovič prehral prvý set s Daniilom Medvedevom 4:6, v druhom delili Rusa od postupu do finále dve loptičky, no tajbrejk zvládol lepšie Srb. Medvedev následne skrečoval pre zranenie hamstringu na ľavej nohe. Tretí set sa ani nezačal.

Novak Djokovič. Čítajte aj Bodyguardi boli v strehu. Djokovičov nápad v Astane ich asi nepotešil

"Z jeho odstúpenia som bol trochu v šoku. Vyzeralo to tak, že je všetko v poriadku. Dúfam, že jeho zranenie nie je vážne. Poznám Daniila, je to skvelý chlapík, bojovník, veľký súper.

Nevzdal by zápas, keby cítil, že by mohol pokračovať," uviedol Djokovič, ktorý uznal, že Rus mal v oboch setoch navrch. Medvedev mu uťal šnúru 14 víťazných setov.

Srba mrzelo, že jeho súper musel skončiť v zápase takýmto spôsobom.

„Bol to tesný zápas, najmä v druhom sete. Povedal by som, že bol lepším hráčom v oboch setoch. Bojoval som a snažil som sa nájsť recept. Podarilo sa mi to v druhom sete, ale som smutný z pohľadu turnaja i týchto ľudí, ktorí si užívali náš súboj,“ dodal Djokovič.

Dvojhra – semifinále:

Novak Djokovič (Srb.-4) – Daniil Medvedev (Rus.-2) 4:6, 7:6 (6), Medvedev skreč, Stefanos Tsitsipas (Gr.-3) – Andrej Rubľov (Rus.-5) 4:6, 6:4, 6:3

debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Daniil Medvedev