Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Finálový turnaj bez svetovej jednotky. Podala si tenisové autority

Ženská svetová tenisová jednotka Iga Swiateková nebude reprezentovať Poľsko na novembrovom záverečnom turnaji Pohára Billie Jean Kingovej v škótskom Glasgowe (8.11. - 13.11.).

04.10.2022 12:36
Iga Swiateková Foto: ,
Iga Swiateková.
debata

Ako uviedla 21-ročná rodáčka z Varšavy na svojich sociálnych sieťach, dôvodom je to, že súťaž ženských národných družstiev sa začína len deň po skončení Turnaja majstrov v americkom Fort Worthe v štáte Texas (31. 10. – 7. 11.).

"Som sklamaná, že tenisové organizácie sa nedohodli na takej základnej veci ako je harmonogram turnajov a dali nám len jeden deň na presun cez celý svet a do iného časového pásma.

Táto situácia ohrozuje naše zdravie a môže spôsobiť zranenie," napísala Swiateková, ktorá má v tomto roku bilanciu 57 víťazstiev a 7 prehier v zápasoch na okruhu WTA.

Ako sa zmenili tenistky z tínedžeriek na ženy Fotogaléria - 24 fotiek Všetky fotky
Mandy Minellová - Luxembursko
Zástupkyňa...

Tešila sa zo siedmich turnajových prvenstiev.

„Musela som si to s mojím tímom poriadne premyslieť. Som z toho smutná a je mi to ľúto, lebo hrám za Poľsko vždy, keď môžem a vždy dávam do toho všetko,“ pokračovala suverénna jednotka rebríčka WTA

Plánuje sa porozprávať aj so zástupcami Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF): „Niečo treba zmeniť. Táto situácia je náročná nielen pre hráčky ako ja, ale najmä pre fanúšikov tenisu.“

Iga Swiateková Čítajte viac Nenápadná Poľka zarobila tento rok toľko, ako Nadal a Djokovič dohromady

Prezidentovi ITF Davidovi Haggertymu je ľúto, že sa momentálne najlepšia tenistka sveta nezúčastní na prestížnom turnaji ženských reprezentácií.

„Uvedomujeme si, že harmonogram dvoch veľkých koncoročných podujatí je výzva pre hráčov, ktorí súťažia na oboch. Pracovali sme s WTA na koordinácii vhodných termínov a budeme spolupracovať aj na rozpise pre budúci rok,“ vyhlásil Haggerty.

Najlepšie zarábajúci tenisti v uplynulom roku Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Carlos Alcaraz
Celkové príjmy: 10,9...
debata chyba
Viac na túto tému: #Iga Swiateková #Pohár Billie Jean Kingovej