Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Federer dúfal v zázrak. Tento moment ho obral o poslednú nádej

28. jún 2021. Deň, keď vykročil na súťažný kurt naposledy. Na mieste, ktoré miluje najviac zo všetkých. V legendárnom Wimbledone.

20.09.2022 09:23
Roger Federer Foto:
Roger Federer.
debata

Bol to ďalší zo zápasov, počas ktorého Roger Federer trpel. Švajčiar – v pozícii najstaršieho wimbledonského štvrťfinalistu v dejinách – čelil Hubertovi Hurkaczovi. Poliakovi, ktorému napokon podľahol 0:3 na sety.

V tom poslednom dokonca dostal kanára…

Viac ako prehra však trápili 20-násobného grandslamového šampióna, ktorý sa počas najbližšieho víkendu definitívne rozlúči s kariérou, neznesiteľné bolesti. Sužovalo ho už dva razy operované pravé koleno.

Napriek tomu Federer veril. Že do Londýna, kde uspel osemkrát, sa ešte raz vráti. Že reštartuje kariéru. Že po ďalšej operácii (už tretej) sa mu uľaví a znovu bude môcť naplno vzdorovať najlepším.

Zaujímavosti o Rogerovi a Mirke Federerovcoch Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Miroslava Vavrincová sa narodila v roku 1978 v...

Nestalo sa. Bazilejský rodák si síce aj do tretice ľahol pod skalpel, absolvoval poctivú rehabilitáciu a začal odznova. No to, v čo dúfal, neprichádzalo. A napokon ani neprišlo.

Svoj návrat na dvorce neustále odďaľoval a od začiatku roka 2020 sa zúčastnil len šiestich turnajov. Až nastal okamih, po ktorom jeden z najlegendár­nejších športovcov histórie všetko pochopil – je koniec!

Kedy sa tak vlastne stalo? To podrobnejšie popísal Ivan Ljubičič, tréner majiteľa 103 turnajových titulov.

„Neprišlo to len tak. Všetko sa zdalo byť v poriadku. Vyzeralo to tak, že rehabilitácia prebieha dobre,“ popisuje chorvátsky kouč.

Tennis Federer Retires Čítajte viac Šok od Federera. Končí s kariérou, dojímavé slová pre manželku Mirku

„Až do osudného Wimbledonu. Potom prišli problémy,“ dodáva.

Podľa neho sa Federerovi po tretej operácii znovu objavila v kolene voda. Vtedy vraj urobil kľúčové rozhodnutie – ďalej už nič také nechcem podstupovať!

„Zo všetkého už bol unavený. Pre návrat urobil absolútne všetko, čo bolo v jeho silách. No nevyšlo to. Je to škoda, ale nič sa nedá robiť,“ hovorí Ljubičič.

Blíži sa tak veľká rozlúčka. Príde na Laver Cupe a sledovať ju bude celý (nielen športový) svet. Napokon, v 41 rokoch odchádza muž, ktorý dokázal, čo málokto.

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Roger Federer #Ivan Ljubičič