Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rekord sa trasie. Vizualizácia historického duelu Federer vs. Nadal je ohromná

Futbalový klub Real Madrid chce zorganizovať zápas medzi tenistami Rogerom Federerom a Rafaelom Nadalom na ich štadióne Santiago Bernabeu.

18.09.2022 13:14
Roger Federer Foto: ,
Roger Federer (vpravo) a Rafael Nadal v Kapskom Meste vo februári 2020. Ich exhibičný zápas sledoval rekordný počet divákov.
debata

Informoval o tom oficiálny Twitter spoločnosti ESPN.

Duel by sa mal uskutočniť na zrekonštruovanom 80-tisícovom štadióne na jar budúceho roka.

Práve Nadal s Federerom odohrali vo februári 2000 zápas pred rekordným počtom divákov. V Kapskom Meste prišlo na exhibičný duel 51 954 divákov. Na vynovenom štadióne Realu by ich mohlo vidieť až 81 044 ľudí.

Podľa ESPN by to mohlo vyzerať takto:

Tridsaťšesťročný Nadal je dlhoročným fanúšikom Realu Madrid. O päť rokov starší Federer, ktorý po budúcotýždňovom Laver Cupe ukončí aktívnu kariéru nevylúčil, že si niekedy zahrá exhibičné zápasy.

Federer a Nadal medzi sebou odohrali 40 zápasov, bilancia 24:16 hovorí v prospech španielskeho tenistu.

Federerovi vzdal hold aj jeho dlhoročný súper Andy Murray. Brit dúfa, že dostane ešte jednu šancu zahrať si s ním. Poslednú možnosť bude mať na budúci týždeň na Laver Cupe v Londýne.

Zaujímavosti o Rogerovi a Mirke Federerovcoch Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Miroslava Vavrincová sa narodila v roku 1978 v...

Škót odohral so Švajčiarom 25 vzájomných stretnutí. Najpamätnejšie sa konali v roku 2012. Murray najprv podľahol Federerovi vo finále Wimbledonu, o necelý mesiac mu prehru vrátil v olympijskom finále v tom istom areáli.

„Bol to nepochybne úžasný hráč. Mal som šťastie, že som mohol proti nemu nastúpiť v tých najväčších zápasoch na tých najväčších turnajoch. Vtedy som to tak neocenil, ale keď sa teraz pozerám späť, je neuveriteľné, čo dosiahol,“ povedal Murray podľa DPA.

Rekordy Rogera Federera Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Aj keď ho Novak Djokovič prekonal v celkovom...
debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Rafael Nadal #Roger Federer