Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Molčan zavŕšil obrat vo veľkom štýle. Slováci opäť zabojujú o finálový turnaj

Slovenskí tenisti sa po štvrtý raz za sebou prebojovali do kvalifikácie o finálový turnaj Davisovho pohára.

17.09.2022 17:42
SR Tenis DC Rumunsko Molčan BAX Foto: ,
Alex Molčan a v objatí s kapitánom daviscupového tímu Tiborom Tóthom po spečatení postupu.
debata

V dueli 1. svetovej skupiny zvíťazili na antuke v bratislavskom NTC nad Rumunskom 3:1. O rozhodujúci tretí bod sa postaral Alex Molčan, ktorý v dueli tímových jednotiek po koncentrovanom výkone deklasoval Nicholasa Davida Ionela 6:1, 6:1.

Najlepší slovenský singlista uspel proti Rumunom v oboch dvojhrách, v piatok si poradil s Mariusom Copilom. Dôležitý druhý bod získali v sobotu deblisti Lukáš Klein s Igorom Zelenayom po triumfe 7:6 (4), 6:2 nad párom Victor Vlad Cornea, Copil.

SR Tenis DC Rumunsko 1. Svetová Skupina BAX Čítajte viac Molčanov triumf nad rumunskou jednotku sme sledovali ONLINE

Slováci budú mať vo februári 2023 štvrtú možnosť postúpiť na finálový turnaj, predchádzajúce tri pokusy im nevyšli. V marci podľahli doma Talianom 2:3, predvlani Česku 1:3 a v roku 2019 Kanade 2:3.

Molčan proti Ionelovi naplno potvrdil úlohu favorita. Za stavu 2:1 vďaka skvelým stopbalom prelomil podanie mladého Rumuna, v šiestom geme súpera opäť brejkol a prvý set sa stal jasne jeho korisťou.

Postup slovenských tenistov cez Rumunov Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Slovenský daviscupový tím sa raduje z víťazstva...

Molčan nerobil vo výmenách takmer žiadne chyby, hral variabilne, jeho údery od základnej čiary mali optimálnu dĺžku. V úvodnom geme druhého dejstva po ďalšom učebnicovom dropšote opäť zobral Ionelovi servis, po potvrdení brejku sa ujal vedenia 2:0 a zápas už dotiahol do úspešného konca.

Za stavu 5:1 premenil pri podaní Rumuna po forhendovom winneri hneď prvý mečbal.

Molčanovi piatkové víťazstvo nad Copilom dodalo veľa sebavedomia.

VIDEO Alex Molčan vyzdvihol debutanta: Ja som bol vlani vyklepaný ako rezeň

Video

"Proti Ionelovi sa mi hralo dobre od prvej loptičky. Nemal som na sebe žiaden stres ani mentálnu záťaž. Vedel som, čo chcem hrať, dropšotíky fungovali.

Chcel by som zablahoželať Lukimu k vynikajúcemu daviscupovému debutu, nie je to jednoduché. Ja som bol vlani pred zápasom proti Cristianovi Garinovi vyklepaný ako rezeň.

Sme vynikajúca partia, dopĺňame sa a nemáme medzi sebou žiadne hádky. Keď budeme takto pokračovať, verím, že postúpime na finálový turnaj," uviedol zverenec trénerov Mariána Vajdu a Karola Becka.

SR Tenis DC Rumunsko Molčan BAX Čítajte viac Nadvláda v pestrom tričku, radosť s vlajkou. Takto vyzeral slovenský postup

Kapitánovi slovenského tímu Tiborovi Tóthovi odľahlo, že jeho zverenci proti Rumunom potvrdili úlohu favorita.

"Upozorňoval som, že to nebude jednoduchý zápas. Som rád, že sme rozhodli už v úvodnej sobotňajšej dvojhre. Vedel som, že štvorhra môže byť jazýčkom na váhach.

Chcel by som vyzdvihnúť výkon debutanta Lukáša Kleina, ktorý odohral fantastický zápas, v druhom sete na kurte dominoval. Nebolo na ňom vidieť žiadnu nervozitu.

S Igorom sa dobre dopĺňali, bola to symbióza mladosti so skúsenosťou. Alex hral dnes ešte o dve triedy lepšie ako proti Copilovi a Ionela rozobral na súčiastky.

Potvrdil svoje rebríčkové postavenie. Dúfam, že sa nám už konečne podarí prebojovať na finálový turnaj. Tím má perspektívu, Alex sa môže ešte zlepšovať na rebríčku a Lukáš podáva aj v singli kvalitné výkony."

Slovenský daviscupový tím oslavuje víťazstvo... Foto: TASR, Martin Baumann
SR Tenis DC Rumunsko Molčan BAX Slovenský daviscupový tím oslavuje víťazstvo nad Rumunskom. Zľava nehrajúci kapitán Tibor Tóth, Alex Molčan, Norbert Gombos, Lukáš Klein a Igor Zelenay.

Zápas 1. svetovej skupiny Davisovho pohára:

SLOVENSKO – Rumunsko 3:1
Norbert Gombos – Nicholas David Ionel 7:6 (4), 5:7, 4:6
Alex Molčan – Marius Copil 7:5, 6:1
Lukáš Klein, Igor Zelenay – Victor Vlad Cornea, Copil 7:6 (4), 6:2
Molčan – Ionel 6:1, 6:1

debata chyba
Viac na túto tému: #Davisov pohár #Alex Molčan