Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kiežby tento deň nenastal. Federerovi vzdali hold Serena, Nadal či Messi

Nielen tenisový svet vzdal hold 20-násobnému grandslamovému víťazovi Rogerovi Federerovi.

16.09.2022 12:47
Británia Švajčiarsko Tenis Federer kariéra koniec Foto: ,
Júl 2006. Víťaz Wimbledonu Roger Federer a zdolaný finalista Rafael Nadal pózujú s trofejami po finále.
debata

Švajčiar oznámil vo štvrtok ukončenie svojej mimoriadnej kariéry po Laver Cupe, ktorý sa uskutoční na budúci týždeň v Londýne.

Krok Federera prišiel iba niekoľko týždňov po tom, čo 23-násobná grandslamová víťazka Serena Williamsová ohlásila svoj úmysel skončiť s tenisom.

Hoci pred nedávnym grandslamovým turnajom US Open jasne naznačila, že bude posledný v jej kariére, po ňom svoj odchod do športového dôchodku zatiaľ nepotvrdila.

Zaujímavosti o Rogerovi a Mirke Federerovcoch Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Miroslava Vavrincová sa narodila v roku 1978 v...

„Chcela som nájsť spôsob ako zareagovať na tvoj koniec kariéry. Vždy som ťa obdivovala a naše cesty boli podobné. Inšpiroval si nespočetné milióny ľudí, vrátane mňa a nikdy na to nezabudneme,“ napísala Američanka Williamsová na sociálnej sieti.

Rafael Nadal na sociálnej sieti Twitter napísal: „Drahý Roger, môj priateľ a rival, prajem si, aby tento deň nikdy nenastal. Bolo mi potešením, ale aj cťou a privilégiom prežiť toľko úžasných momentov na kurte aj mimo neho s tebou.“

Na koniec kariéry Federera reagovali aj ďalší špičkoví športovci.

„Génius, jedinečný v histórii tenisu a vzor pre každého športovca. Prajem ti len to najlepšie v novej etape,“ uviedol argentínsky futbalista Lionel Messi.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Leo Messi (@leomessi)

Nový líder svetového rebríčka tenistov Španiel Carlos Alcaraz odkázal: „Roger bol jeden z mojich idolov a zdroj inšpirácie. Ďakujem za všetko, čo ste urobili pre náš šport a prajem veľa šťastia v budúcnosti.“

Aj organizátori Wimbledonu vzdali poctu Federerovi. Poďakovali sa legendárnemu švajčiarskemu hráčovi, ktorý tam vyhral rekordných osem titulov.

„Ďakujeme za spomienky a radosť. Bolo pre nás privilégium sledovať tvoju cestu a vidieť, že si sa stal šampiónom v každom zmysle slova. Bude nám chýbať pohľad na teba, ale jediné, čo môžeme povedať, je poďakovať sa za spomienky a radosť, ktorú si toľkým rozdal,“ napísala oficiálna stránka grandslamového turnaja na sociálnej sieti Twitter.

Roger Federer, Mirka Federerová, koláž, nepoužívať Čítajte aj Rozpaky z bozku, postoj k Slovensku, obeta. Čo na seba vyzradili Federerovci?

Asociácia profesionálnych tenistov (ATP) vzdala svoju poctu Federerovi: „Zmenili ste hru.“

Predseda ATP Andrea Gaudenzi dodal:

„Rogerov vplyv na tenis nie je možné prehnať. Počas 24 rokov ako profesionál priviedol Roger do hry milióny fanúšikov. Zvýšil popularitu nášho športu a prinútil nás všetkých cítiť sa hrdo a šťastne, že sme súčasťou toho istého športu.“

Billie Jean Kingová, ktorá vyhrala 12 grandslamových titulov v ženskej dvojhre, vzdala na Twitteri hold Federerovi:

„Jeho hra a tenisová myseľ uchvátili srdcia športových fanúšikov po celom svete. Mal historickú kariéru so spomienkami, ktoré budú žiť ďalej. Prajem len to najlepšie, si šampión šampiónov.“

Čo ste o Federerovi možno nevedeli Fotogaléria - 42 fotiek Všetky fotky
Roger Federer, azda najpopulárnejšia tenisová...

Američan Andy Roddick, ktorý vo finále Wimbledonu trikrát prehral s Federerom, napísal na Twitteri:

"Ďakujem za spoločné spomienky, môj priateľ. Bolo mi cťou zdieľať čas na najposvätnejšom ihrisku v našom športe.

Pridal sa aj Argentínčan Juan Martin del Potro, ktorý pokoril Švajčiara vo finále US Open 2009: „Ďakujem ti za všetko, čo si dosiahol v tenise. Tento šport bez teba nikdy nebude taký istý ako predtým.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Roger Federer #Serena Williams