Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Za Rusko už nie! Hviezdna kráska randí so ženou a (zrejme) mení občianstvo

Na práve skončenom US Open štartovala pod neutrálnou vlajkou. V New Yorku sa však dlho neohriala, lúčila sa s ním nečakane už po úvodnom kole.

12.09.2022 11:31
debata (8)

Ruská tenistka Daria Kasatkinová na seba vo Flushing Meadows neupútala pozornosť vďaka výkonom. Zraky fanúšikov sa však na 25-ročnú krásku z Togliatti upreli po zverejnení videa na YouTube.

Svetová jedenástka, ktorú kedysi viedol slovenský tréner Vladimír Pláteník a bola členkou trnavskej Empire Academy, sa vyjadrila k zákazu pre ruských športovcov počas vojny na Ukrajine.

Daria Kasatkinová (Rusko). Foto: Mikhail Tereshchenko / TASS / Profimedia
Kasatkina Daria Kasatkinová (Rusko).

„Súhlasím, samozrejme, so zákazom pre ruských športovcov. A pre všetkých, ktorí sú podporovaní z verejných zdrojov. Zároveň však nesúhlasím so zákazom pre individuálnych športovcov, ako sme my – tenisti,“ uviedla Kasatkinová.

Tá zašla vo svojej otvorenej spovedi ešte ďalej. Je si údajne vedomá toho, že počas svojej profikariéry už nikdy nenastúpi pod ruskou vlajkou.

Daria Kasatkinová Čítajte viac Ťažký život lesbičky v Rusku. Tenisová hviezda priznala orientáciu

„Som hrdá Ruska. Tak to bude vždy. Ak má však moja kariéra závisieť od národnosti, tak voľba je jasná. Chcem hrať aj naďalej tenis, to je moja priorita číslo jeden,“ pokračovala Kasatkinová, ktorá na okruhu WTA zarobila už skoro 9 miliónov amerických dolárov a vyhrala poltucet turnajov.

Kasatkinová tak naznačila, že by mohla už čoskoro reprezentovať inú krajinu. V minulosti sa viackrát vyjadrila, že jej imponuje napríklad Švajčiarsko.

Je možné, že ak by k tomu pristúpila, negatívne nálady voči nej by sa vystupňovali. Nebolo by to však po prvý raz.

Martina Navrátilová Čítajte viac Navrátilová šokuje. Po covide mám veľa divných snov

Kasatkinová totiž prekvapila fanúšikov počas tohto leta, keď sa priznala k homosexualite. Stalo sa tak v rozhovore s ruským blogerom Viťom Kravčenkom.

Na otázku, či má priateľku, odpovedala jednoznačne: áno.

„Nemá zmysel to tajiť. Neustále by sa mi to točilo v hlave,“ uviedla.

Podľa viacerých zahraničných zdrojov by jej partnerkou mala byť ruská krasokorčuliarka Natalia Zabijakovová – majiteľka striebra z olympijských hier v Pjongčangu 2018.

Ruské a bieloruské tenistky na US Open 2022 Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Jeketarina Alexandrovová (Rusko/27...

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Pláteník #Daria Kasatkinová