Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kyrgios titul nezíska. Preukážte mi trochu uznania, žiadal jeho ruský premožiteľ

Nórsky tenista Casper Ruud postúpil do semifinále záverečného grandslamového turnaja sezóny US Open.

07.09.2022 07:29 , aktualizované: 08:32
US Open Tennis Foto: ,
Karen Chačanov.
debata (4)

Siedmy najvyššie nasadený hráč si v utorňajšom stretnutí štvrťfinále poradil s turnajovou štrnástkou Talianom Matteom Berrettinim 6:1, 6:4, 7:6 (4).

Ruud sa v boji o finále stretne s Rusom Karenom Chačanovom, ktorý po päťsetovej bitke zdolal Austrálčana Nicka Kyrgiosa 7:5, 4:6, 7:5, 6:7, 6:4.

Najlepšie zarábajúci tenisti v uplynulom roku Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Carlos Alcaraz
Celkové príjmy: 10,9...

Berrettinimu k víťazstvu nepomohlo ani 13 es, jeho súper nemal ani jedno. Ruud je prvý Nór v histórii, ktorý sa prebojoval do semifinále na US Open.

„Všetko sa mi darilo. Potreboval som nejaké údery zahrať presne tak, ako som ich aj zahral,“ povedal Ruud po zápase.

Chačanov sa dostal do svojho prvého grandslamového semifinále, duel s Kyrgiosom trval 3 hodiny a 41 minút. Ruský tenista zaznamenal 30 es a 63 víťazných úderov. Kyrgios ich mal 75, ale urobil 58 nevynútených chýb oproti 31 chybám súpera.

„Dokázal som to. Konečne mi preukážte trochu uznania,“ povedal Chačanov tesne po zápase smerom k väčšej časti publika, ktoré držalo palce Kyrgiosovi.

„Bol to šialený zápas, čakal som, že to bude takto. Bol som pripravený behať a bojovať, aby sa hralo päť setov. Hrali sme takmer štyri hodiny a to je jediný spôsob, ako Nicka zdolať,“ dodal Chačanov.

Ruský tenista povedal, že v piatkovom semifinále s Ruudom nemá čo stratiť. V roku 2020 prehral s Nórom na antuke v Ríme v ich jedinom predchádzajúcom vzájomnom stretnutí.

„Chcel by som vyhrať, moje očakávania stúpajú. Urobil som veľký krok vpred, dostal som sa do prvého semifinále a myslím si, že už nemám čo stratiť. Chcem do toho ísť a byť pripravený na ďalší zápas a dúfam, že bude dobrý.“

muži – dvojhra – štvrťfinále:
Karen Chačanov (Rus.-27) – Nick Kyrgios (Austr.-23), 7:5, 4:6, 7:5, 6:7 (3), 6:4, Casper Ruud (Nór.-7) – Matteo Berrettini (Tal.-14) 6:1, 6:4, 7:6 (4)

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #US Open #Karen Chačanov #Casper Ruud