Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Americká nádej ide ďalej. Postúpila aj poľská favoritka

Osemnásťročná americká tenistka Coco Gauffová drží nádeje na triumf pre hostiteľov grandslamovom turnaji US Open.

05.09.2022 08:46 , aktualizované: 22:37
Coco Gauffová Foto: ,
Americká tenistka Coco Gauffová oslavuje po jej výhre nad Estónkou Kaii Kanepiovou.
debata

V osemfinále zdolala ako dvanásta nasadená hráčka Číňanku Čang Šuaj dvakrát 7:5, 7:5.

Vo štvrťfinále ju čaká Francúzka Caroline Garciová. Dvadsaťosemročná víťazka turnaja WTA v Cincinnati sa predstaví iba druhýkrát medzi najlepšou osmičkou na turnaji veľkej štvorky.

Postúpila aj piata nasadená Tunisanka Ons Jabeurová cez Rusku Veroniku Kudermetovovú (7:6 (1), 6:4). Finalistka Wimbledonu sa ocitla vo štvrťfinále v New Yorku premiérovo.

US Open Tennis Čítajte viac Koniec fenomenálnej jazdy. Serena už ďalšie eso nepridá

Aj americká tenistka Jessica Pegulová postúpila do štvrťfinále, keď ako nasadená osmička zdolala Češku Petru Kvitovú 6:3, 6:2.

„Vedela som, že Kvitová bude ťažká súperka. Dokáže zahrať víťazné údery z akejkoľvek pozície. Držala som sa však stanovenej taktiky a vyšlo to. Z postupu medzi elitnú osmičku mám o to väčšiu radosť, že som Petru zdolala prvýkrát,“ uviedla Pegulová pre akreditované médiá.

Swiateková sa stala prvou Poľkou v Open ére, ktorá postúpila do štvrťfinále US Open. "V prvom sete som nedokázala reagovať na tlak, ktorý na mňa Jule vyvíjala. Postupne som však ukázala, že aj ja dokážem zahrať razantné údery.

Som šťastná, že môžem hrať v New Yorku, cítim tu veľkú podporu od poľských fanúšikov," povedala v prvom interview 21-ročná Swiateková, ktorá si vylepšila bilanciu s nemeckými hráčkami na 10.0..

V dueli o postup do semifinále nastúpi proti najvyššie nasadenej Poľke Ige Swiatekovej, ktorá otočila súboj a Nemkou Jule Niemeierovou a zvíťazila 2:6, 6:4, 6:0..

ženy – dvojhra – osemfinále:
Coco Gauffová (USA-12) – Čang Šuaj (Čína) 7:5, 7:5, Ons Jabeurová (Tun.-5) – Veronika Kudermetovová (Rus.-18) 7:6 (1), 6:4, Ajla Tomljanovičová (Austr.) – Ľudmila Samsonovová (Rus.) 7:6 (8), 6:1, Caroline Garciová (Fr.-17) – Alison Riskeová-Armitrajová (USA-29) 6:4, 6:1, Jessica Pegulová (USA-8) . Petra Kvitová (ČR-21) 6:3, 6:2, Iga Swiateková (Poľ.-1) – Jule Niemeierová (Nem.) 2:6, 6:4, 6:0,

Osobnosti politiky a šoubiznisu na US Open Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Lindsey Vonnová - bývalá americká zjazdová...
debata chyba
Viac na túto tému: #Coco Gauffová #US Open 2022