Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tebe ruku nepodám. Ukrajinská tenistka vzbudila na US Open rozruch

Konflikt na Ukrajine vyvoláva vášne medzi súperkami aj v ďalekom New Yorku. Jeho ďalší diel sa uskutočnil po zápase 2. kola ženskej dvojhry na grandslamovom US Open.

02.09.2022 13:00
Marta Kosťuková. Foto:
Marta Kosťuková počas zápasu na US Open.
debata (111)

V stretnutí 2. kola sa proti sebe postavili Ukrajinka Marta Kosťuková a Bieloruska Viktoria Azarenková. A keďže ukrajinská tenistka patrí k najhlasnejším kritičkám ruskej agresie, dalo sa očakávať z jej strane nejaké gesto.

20-ročná Kosťuková poslala deň pred duelom svojej o 13 rokov staršej súperka správu, k ktorej jej oznámila, ako sa po poslednej loptičke zachová.

Rafael Nadal Čítajte viac Až mu tiekla krv. Nadal sa na US Open zranil vlastnou raketou

A to čo sľúbila aj splnila. Po Azarenkovej triumfe 6:2, 6:3 súperka ponúkla len ťuknutie raketami, ktoré sa používalo pri nedávnej pandémii. „Nepatrí medzi osoby, ktoré otvorene odsúdili vojnu a činy svojich vlád,“ vysvetlila Ukrajinka.

Do Azarenkovej sa pritom pustila už minulý týždeň, keď protestovala proti jej účasti na dobročinnom podujatí „Tenis hrá za mier“ ktoré sa konalo na kurtoch vo Flushing Meadows.

„Nikdy si s nami nehovorila o ruskej vojne, verejne si neukázala svoje jasné stanovisko, nemáš s nami priateľsky vzťah a chceš prísť na proukrajinskú akciu. Nerozumiem tomu,“ odkázala Azarenkovej.

Kosťuková sa tiež čudovala, že organizátori z americkej asociácie s ňou neprebrali zoznam účastníkov akcie. Alebo aspoň s jej krajankou Lesjou Curenkovou. „S Ruskami alebo Bieloruskami sa na exhibícii nestretnem,“ skonštatovala.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

111 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #bielorusko #Ukrajina #Viktoria Azarenková #vojna na Ukrajine