Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Marihuana i vlaky. Kyrgios mal v New Yorku zasa "svoj deň"

Austrálsky tenista Nick Kyrgios pri stredajšom postupe do 3. kola dvojhry mužov na záverečnom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku cez Francúza Benjamina Bonziho (7:6 /3/, 6:4, 4:6, 6:4) opäť prezentoval aj svoju výstrednosť.

01.09.2022 13:29
Nick Kyrgios Foto:
Nick Kyrgios na US Open.
debata

U empajrového rozhodcu Jaumeho Campistola sa totiž počas duelu sťažoval na to, že cíti zápach marihuany. Myslel si, že prichádza z hľadiska a žiadal o upozornenie publika. „Nechcete niekoho upozorniť ani nič také?“ opýtal sa Kyrgios arbitra počas druhého setu.

Keďže sa kurt Louisa Armstronga, na ktorom kontroverzný Austrálčan absolvoval stredajšie stretnutie, nachádza neďaleko priestorov na občerstvenie, Campistol tenistovi odvetil, že môže ísť o zápach z kuchyne, ktorý sa na marihuanu podobá. „Isto by som sa nesťažoval na zápach jedla,“ reagoval Kyrgios.

Austrálčan po súboji pripomenul, že je astmatik. „Keď bežím zo strany na stranu, mám problémy s dýchaním. Medzi výmenami preto netúžim cítiť to, čo som cítil,“ poznamenal.

Serena Williamsová Čítajte viac Serena vraví, že nemá čo stratiť. Súperky bije hlava-nehlava

Nasadená dvadsaťtrojka Nick Kyrgios počas zápasu tradične viedol „rozhovory“ sám so sebou aj s osobami v hľadisku. Dostal tiež varovanie za to, že použil nevhodné slová, keď prezentoval hnev smerom k svojej lóži, pretože niekto v nej ho nepodporoval dostatočne. Austrálčanovi vadil aj hluk okolia, s ktorým počas US Open bojuje viacero hráčov. V stredu Kyrgiosovi prekážali vlaky, ktoré premávajú neďaleko.

„So sústredením som mal v minulosti problémy, preto sa snažím koncentrovať na každú loptičku. Je to však mimoriadne náročné, keďže je tu mnoho rušivých vplyvov. K tomu je nutné prirátať aj výkriky z hľadiska. Musím byť veľmi opatrný, čo v týchto dňoch poviem,“ dodal.

Najlepšie zarábajúci tenisti v uplynulom roku Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Carlos Alcaraz
Celkové príjmy: 10,9...
debata chyba
Viac na túto tému: #Nick Kyrgios