Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenky cez 2. kolo neprešli. Favoritky potrápili len v úvodných dejstvách

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová rovnako ako jej krajanka Viktória Kužmová neuspela v 2. kole dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Číňanke Šuaj Čang podľahla 5:7, 1:6. Slovensko tak prišlo v New Yorku aj o posledné želiezko v singli, Alex Molčan a Norbert Gombos sa s turnajom rozlúčili už v 1. kole.

31.08.2022 19:02 , aktualizované: 21:36
USA Tenis US Open ženy 2.kolo Kužmová Foto: ,
Viktoria Kužmová v 2. kole US Open.
debata

Schmiedlová hneď v úvodnom geme prelomila podanie Šuaj Čang. Číňanka však bleskovo kontrovala rebrejkom, v šiestej hre opäť zobrala Slovenke servis a ujala sa vedenia 4:2.

Schmiedlová síce následne vyrovnala na 4:4, no koncovka setu patrila Šuaj Čang. V druhom dejstve už ázijská hráčka na dvorci dominovala, rýchlo odskočila Schmiedlovej na 3:0 a s prehľadom postúpila do 3. kola.

Kužmová v pozícii kvalifikantky prehrala s domácou Američankou Shelby Rogersovou 5:7, 1:6. Nasadená tridsaťjednotka odplatila Slovenke prehru z vlaňajšieho finálového turnaja Pohára Billie-Jean Kingovej v Prahe.

Kužmovej vyšiel úvod zápasu s Rogersovou, keď vo štvrtom geme prelomila podanie súperky a po potvrdení brejku si vybudovala náskok 4:1.

Američanka však v ďalších minútach získala štyri hry za sebou a za stavu 5:4 išla podávať na víťazstvo v prvom sete. Kužmová síce čistou hrou vyrovnala na 5:5, no ďalšie dva gemy sa stali korisťou Rogersovej, ktorá zakončila set esom.

V druhom dejstve Američanka po dvoch brejkoch odskočila Kužmovej na 5:1 a v siedmom geme premenila pri podaní súperky hneď prvý mečbal.

Napriek stredajšej prehre Kužmová na tohtoročnom US Open potvrdila stúpajúcu formu. Vrátane kvalifikácie vyhrala vo dvojhre štyri zápasy. Jej singlovým grandslamovým maximom zostáva 3. kolo z Roland Garros z roku 2019.

Ženy – dvojhra – 2. kolo:

Shelby Rogersová (USA-31) – Viktória KUŽMOVÁ (SR) 7:5, 6:1, Šuaj Čang (Čína) – Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) 7:5, 6:1

debata chyba
Viac na túto tému: #US Open #Viktória Kužmová #Anna Karolína Schmiedlová