Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Novakovo telo, Novakova voľba! V New Yorku protestovali proti vláde

Aj keď sa posledný grandslamový turnaj sezóny US Open začal bez Novaka Djokoviča, ľudia na neho nezabudli.

30.08.2022 08:50
717243037 Foto:
Novak Djokovič sa s manželkou Jelenou ukázali v nedeľu v Istanbule na basketbalovom zápase medzi Tureckom a Srbskom.
debata (2)

V newyorskej štvrti Queens, v blízkosti areálu Flushing Meadows, vyjadrili Američania v pondelok pred štartom US Open nespokojnosť s politikou vlády v súvislosti s obmedzeniami pre neočkovaných.

Zároveň počas protestu podporili bývalú svetovú jednotku Djokoviča, ktorý práve kvôli rozhodnutiu neočkovať sa nemohol vycestovať do USA. „Novakovo telo, Novakova voľba!“ bol jeden z transparentov na zhromaždení.

Podľa súčasných protipandemických nariadení vlády USA nemôžu neočkovaní cudzinci vstúpiť na územie krajiny, takže Novakovi bolo zabránené objaviť sa v New Yorku.

Okrem podpory Djokoviča položili niektorí občania New Yorku otázky svojim politikom. „Prečo je krajina stále zavretá pre neočkovaných? Kde je Novak Djokovič?“ pýtali sa na ďalších transparentoch.

Srbský tenista sa má na súťažných kurtoch ukázať až na konci septembra, keď sa koná turnaj v Tel Avive. Djokovič má byť aj súčasťou reprezentácie Srbska v bojoch o Davisov pohár.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #US Open #Novak Djokovič #grandslam