Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Stopka pre Djokoviča je nebotyčná hlúposť. Na druhú

Novak Djokovič nemôže po siedmich mesiacoch nastúpiť na ďalší grandslamový turnaj. Po Melbourne mu stopku vystavil aj New York.

28.08.2022 07:10
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič.
debata (66)

Ak sme ho mohli na jar 2020, na začiatku pandémie, keď nepremyslene usporiadal na Balkáne tenisový turnaj, kritizovať – a my sme to niekoľkokrát urobili – potom sa ho dnes už definitívne treba zastať. Jeho neúčasť vo Flushing Meadows je v tejto chvíli nebotyčná hlúposť.

Na druhú…

V januári, keď ho hanebným spôsobom „vyprevadili“ z Melbourne, debata o záujme spoločnosti mala svoje racio. Aj dišputa o tom, že vakcína ochraňuje životy a možno aj zamedzuje šíreniu vírusu. Dnes to však nie je téma. Súčasné pravidlá ju obrali o elementárnu logiku.

Na palubu transatlantického letu s cieľom v New Yorku vás totiž pokojne posadia s desaťcentime­trovou sviečkou pod nosom a rozpáleným čelom. Môžete kýchať, dusiť sa, no nikto a nič vás zo sedadla nedostane. Dôležitá je už iba pečiatka. Zaočkovaný.

Ich krajina, ich turnaj, ich pravidlá. No myslieť si o tom všetkom môžeme, čo chceme.

Novak Djokovič Čítajte viac US Open bude bez Djokoviča. Srb nechal emotívny odkaz fanúšikom

Stopka pre Djokoviča je však aj malou športovou tragédiou. História sa pýtať nebude, ale aspoň pre túto chvíľu si musíme nahlas povedať, že súboj o najlepšieho hráča všetkých čias je vážne poznačený. Nešťastnými politickými rozhodnutiami.

Grandslamové skóre 22:21 pre Rafaela Nadala mohlo byť pokojne opačné a Djokovič určite mal na to, aby o dva týždne šiel do trháku. Napokon, Španiel ho na tvrdom povrchu nezdolal uplynulých desať sezón.

Niekto možno povie, že Nadal bol zasa často zranený a vynechal viacero veľkých podujatí. Argument neobstojí, lebo zranenia patria k športu, no politiku v ňom radi nevidíme.

Djokovič do poslednej chvíle čakal na zásah z hora. Neprišiel. Zdravý sedliacky rozum dostal „kanára“.

Tieto autá dnes vlastní Novak Djokovič Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Novak Djokovič má vo svojej zbierka šesť...

© Autorské práva vyhradené

66 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #US Open 2022