Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prečo odchádzate tak skoro? Vaša dovolenka na Kryme sa iba začala

Serhij Stachovskij je ukrajinský extenista, ktorý len v januári ukončil kariéru. Tenisovo vyrastal na Slovensku, dotiahol to do elitnej päťdesiatky rebríčka ATP a v minulosti sa mu podaril husársky kúsok - vyradil Rogera Federera vo Wimbledone.

10.08.2022 10:22
Serhij Stachovskij Foto:
Serhij Stachovskij na snímke z marca pri bránení Kyjeve.
debata (17)

Po začiatku vojny na Ukrajine prerušil dovolenku v Dubaji, doma v Budapešti sa zbalil, nechal manželku a tri deti a vydal sa domov brániť svoju krajinu. Tvrdí, že dnes je skôr ukrajinským ambasádorom.

Poskytuje rozhovory pre svetové médiá a vydáva svedectvo. Nedávno bol aj na turnaji Bratislava Open v hlavnom meste Slovenska. Po slovensky rozpráva plynule.

Na sociálnej sieti Twitter často komentuje dianie na Ukrajine. Vyzýva svetové politické špičky, aby jeho rodnej krajine pomohli, stavia sa ostro proti účasti ruských tenistov na turnajoch.

Včera zareagoval aj na výbuchy v muničných skladoch na Kryme. Video, na ktorom vidieť, ako sa z ostrova vracajú ruskí turisti v kolónach domov, ironicky okomentoval. „Prečo odchádzate tak skoro? Vaša dovolenka na Kryme sa iba začala.“

Na vojenskom letisku Novofedorivka na Ruskom okupovanom ukrajinskom polostrove Krym došlo v utorok popoludní k výbuchom munície. Podľa posledných správ tam zahynul jeden človek.

Serhij Stachovskij Čítajte viac Ukrajinský tenista v Bratislave. Ak zbadám Rusa, nebudem váhať
17 debata chyba
Viac na túto tému: #Serhij Stachovskij