Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chcem aby Novak hral. Ruská jednotka sa postavila za Djokoviča

Organizátori US Open sa opäť vyjadrili ku kauze neočkovaného Novaka Djokoviča. Šance na účasť Srba v New Yorku sa každým dňom znižujú.

09.08.2022 19:00
Spa Montreal-Djokovic Withdraws in Tennis Foto: ,
Novak Djokovič už musel vynechať prebiehajúci turnaj v kanadskom Montreale.
debata (8)

Djokovič stále čaká na definitívu o tom, či môže letieť do New Yorku alebo nie. Do USA majú aktuálne povolený vstup iba cudzinci, ktorí boli očkovaní proti koronavírusu.

Či sa toto pravidlo v nasledujúcich dňoch zmení závisí len od amerických úradov. Organizátori US Open sa od štartu Djokoviča dištancujú.

712871671 Čítajte viac Potvrdené. Jedna z najlepších tenistiek histórie oznámila koniec

„Nemáme právo rozhodovať o tom, kto môže a nemôže hrať, pokiaľ ide o očkovanie. Budeme rešpektovať akékoľvek rozhodnutie vlády USA ohľadom povolení na vstup do krajiny,“ citoval vyjadrenie organizátorov srbský portál Blic.

Rozmenené na drobné – existuje šanca, že srbský tenista dostane zelenú od politických špičiek krajiny a v takom prípade mu bude dovolené štartovať.

Plošná zmena pravidiel je veľmi nepravdepodobná čo potvrdzujú aj denné štatistiky koronavírusu v USA. 3. augusta tam bolo nakazených vyše 200-tisíc ľudí a každý deň zomrie okolo 400 ľudí.

Najkrajšie tenistky za posledných 20 rokov Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Caroline Wozniacka - bývalá svetová...

Kým 21-násobný grandslamový šampión dovolenkuje v Čiernej Hore, mnohí jeho súperi, bývalý športovci či politici apelujú na prezidenta Joea Bidena, aby zmenil pravidlá.

Na stranu Djokoviča sa postavila aj súčasná svetová jednotka z Ruska, Daniil Medvedev. „Nechcem hovoriť o dôvodoch rozhodnutia americkej vlády, pretože počas pandémie zomrelo veľa ľudí. Ale ak hovoríme o tenise bez toho, aby sme riešili iné vplyvy, chcem, aby Novak hral v New Yorku,“ povedal Rus.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #US Open #New York #Novak Djokovič #grandslam