Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Potvrdené. Jedna z najlepších tenistiek histórie oznámila koniec

Víťazka 23 grandslamových turnajov Serena Williamsová sa vyjadrila, že na súťažné kurty sa naposledy postaví na US Open v New Yorku.

09.08.2022 15:58
712871671 Foto:
Serena Williamsová sa lúči s divákmi po vypadnutí v 1. kole tohtoročného Wimbledonu.
debata

Svoje rozhodnutie oznámila 40-ročná tenistka v rozhovore pre magazín Vogue, ktorý vyšiel v utorok ráno. „Chcem vám povedať, že sa od tenisu vyvíjam smerom k iným veciam, ktoré sú pre mňa dôležité,“ cituje Williamsovú magazín.

Emma Raducanu Čítajte viac Hviezde hrozí voľný pád, zastaviť ho má ruský tréner. Briti zúria

Prezradila, že pred niekoľkými rokmi v tichosti založila Serena Ventures, spoločnosť venujúcu sa rizikovému kapitálu. „Krátko na to som si založila rodinu a chcem ju rozšíriť.“

Američanka svoj blížiaci sa koniec naznačovala už po pondelkovej výhre na turnaji National Open v Toronte, kde zaznamenala prvý triumf po viac ako roku. Na sklonku kariéry sa jej nepodarilo vyrovnať historický rekord 24 titulov z turnajov veľkej štvorky, ktorý drží Margaret Courtová.

Najkrajšie tenistky za posledných 20 rokov Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Caroline Wozniacka - bývalá svetová...

„Bohužiaľ som nebola pripravená vyhrať tento rok Wimbledon,“ uviedla. Na dvorcoch All England Clubu nestačila už v 1. kole na Harmony Tanovú. „A neviem, či budem pripravená vyhrať v New Yorku. Ale idem to skúsiť,“ skonštatovala Serena.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #US Open #Serena Williams