Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lendl sa zastal Djokoviča: Čo hovorí na jeho historický duel s Nadalom?

V súboji Rafaela Nadala, Novaka Djokoviča a Rogera Federera o najlepšieho tenistu všetkých čias nemá favorita. No bývalá svetová jednotka Ivan Lendl k nemu pridala viacero zaujímavých postrehov.

04.08.2022 13:30
Novak Djokovič Foto: ,
Jedna z mnohých grimás Novaka Djokoviča.
debata (6)

V súčasnosti je spomedzi tria velikánov súboji o rekordéra v počte grandslamových titulov v čele Nadal s 22 trofejami. Má o jednu viac ako Djokovič a o dve viac ako Federer.

No do možných triumfov v prípade srbského tenistu zasiahol jeho očkovací status, pre ktorý vynechal januárový Australian Open a pravdepodobne sa nedostane ani na US Open.

Novak Djokovič Čítajte viac Djokovič opäť posunul hranice. Pozor na nás, toto je Sparta!

Svoje postrehy k tomu pre chorvátsku televíziu Nova pridal osemnásobný grandslamový šampión Ivan Lendl. „Ten príbeh sa ešte neskončil. Bude to vybavené, až keď všetci traja ukončia kariéru,“ reagoval Lendl na ich takmer dve desaťročia trvajúci súboj.

„Mrzí ma, že je to ovplyvnené politikou kvôli otázke očkovania. Ja len dúfam, že o 20 rokov sa na rekordéra nebudeme pozerať cez túto skutočnosť,“ skonštatoval Lendl.

Novak Djokovič Čítajte viac Petícia za Djokoviča. Prečo neočkovaný Američan hrať môže a Srb nie?

Rád by na konci videl jednoznačného historického šampióna. „Chcem aby bol v čele niekto s výhodou troch či štyroch titulov, aby jeho pozícia bola nespochybniteľné,“ uviedol Američan s českými koreňmi.

Aktuálne to vyzerá tak, že by Djokovič mohol opäť chýbať okrem US Open aj v januári na ďalšom Australian Open. Jeho deportácia z krajiny automaticky znamenala trojročný zákaz vstupu do Austrálie. Úrady v krajne však naznačili, že by mohlo prísť k jeho zrušeniu.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Ivan Lendl