Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pol milióna pre Ukrajincov. Poľské ikony tenisu hrali pre obete konfliktu

Súčasťou kampane ženskej tenisovej jednotky "Iga Swiatek a priatelia pre Ukrajinu" bol aj exhibičný duel proti Agnieszke Radwaňskej.

27.07.2022 20:03
Iga Swiateková (vľavo) a Agnieszka Radwaňská. Foto:
Iga Swiateková (vľavo) a Agnieszka Radwaňská.
debata (1)

Cieľom podujatia bolo vyzbierať čo najviac peňazí na podporu vojnou zasiahnutých obyvateľov Ukrajiny. Vyzbieralo sa približne 2,5 milióna poľských zlotých (v prepočte 520-tisíc eur).

Swiateková prehovorila na duel Radwaňskú, ktorá ukončila profesionálnu kariéru v roku 2018. Napokon odohrala zápas vo dvojhre aj v štvorhre v krakovskej Tauron Arene.

Alex Molčan počas duelu 1. kola Wimbledonu. Čítajte viac Molčan úspech z Hamburgu nezopakoval. V Umagu sa lúči v 2. kole

Medzi 12-tisícovou kulisou boli aj legenda ukrajinského futbalu Andrej Ševčenko a prvá dáma Poľska Agata Kornhauser-Duda.

Swiateková dúfala, že podujatie ľuďom pripomenie situáciu na Ukrajine, ktorá naďalej čelí útokom ruských síl. „Chceli sme svetu pripomenúť, že vojna na Ukrajine sa neskončila,“ povedala Poľka.

Najlepšia tenistka sveta zistila, aký je šport silný v spájaní ľudí. „Koľko toho môžeme dosiahnuť, aby sme pomohli druhý, ak šport používame rozumne,“ dodala Swiateková.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Agnieszka Radwanská #vojna na Ukrajine #Iga Swiateková