Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Svetový tenis od Molčana. V Hamburgu riadne trápil šestku rebríčka

Slovenský tenista Alex Molčan neuspel v semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Hamburgu.

23.07.2022 19:38
Alex Molčan. Foto: ,
Alex Molčan.
debata (1)

Najvyššie nasadenému Španielovi Carlosovi Alcarazovi podľahol Molčan 6:7 (2), 1:6. Napriek prehre dosiahol v Nemecku najväčší úspech na podujatí kategórie 500.

V 2. kole vyradil obhajcu titulu a Alcarazovho krajana Pabla-Carrena Bustu. Z Hamburgu si zverenec trénerov Mariána Vajdu a Karola Becka odnáša prémiu 94.925 eur pred zdanením.

dvojhra – semifinále:
Carlos Alcaraz (Šp.-1) – Alex MOLČAN (SR) 7:6 (2), 6:1

Vďaka zisku 180 bodov bude Molčan v pondelňajšom vydaní svetového rebríčka ATP figurovať na 37. mieste – najvyššie v kariére.

Molčan ukázal v prvom sete duelu s Alcarazom veľkú bojovnosť. Španiel viedol 4:2 i 5:3, no najlepší slovenský singlista vždy kontroval rebrejkom. V desiatom geme odvrátil dva setbaly, vyrovnal na 5:5 a vynútil si tajbrejk, v ňom však dominoval Alcaraz.

Novak Djokovič. Čítajte viac Djokovič ide na Laver Cup. Európa vletí na zvyšok sveta s veľkou štvorkou

Víťaz turnaja Masters 1000 v Madride si vybudoval náskok 6:0 a za stavu 6:2 premenil po úspešnom stopbale tretí setbal.

V druhom dejstve Alcaraz po dvoch brejkoch odskočil Molčanovi na 5:1 a zápas už dotiahol do víťazného konca. V siedmom geme využil hneď prvý mečbal a postúpil do svojho šiesteho finále na ATP Tour.

V predchádzajúcich piatich sa tešil zo zisku titulu. V nedeľu nastúpi proti Talianovi Lorenzovi Musettimu, ktorý v úvodnom semifinále zdolal Argentínčana Francisca Cerundola 6:3, 7:6 (3).

Daria Kasatkinová Čítajte viac Ťažký život lesbičky v Rusku. Tenisová hviezda priznala orientáciu

Molčan očakával, že Alcaraz bude tvrdý oriešok. „Vedel som, že to bude veľmi náročné. V prvom sete som doťahoval brejky a napokon som si vynútil tajbrejk, v ktorom mi trochu ušiel začiatok. Alcarazova hra mala veľmi vysokú úroveň a v druhom sete ma rozbil,“ uviedol Molčan.

„Hral uvoľnene, všetko mu vychádzalo. Napriek prehre však nemám hlavu v smútku a z tohto zápasu si beriem iba pozitíva. Semifinále na turnaji kategórie 500 je super výsledok,“ dodal Molčan.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Alex Molčan #Carlos Alcaraz