Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Djokovič ide na Laver Cup. Európa vletí na zvyšok sveta s veľkou štvorkou

Srbský tenista Novak Djokovič sa v jeseni 2022 druhýkrát v kariére predstaví na Laver Cupe.

22.07.2022 14:42
Novak Djokovič. Foto: ,
Novak Djokovič.
debata

Ako referuje oficiálny web Asociácie tenisových profesionálov (ATP), tridsaťpäťročný rodák z Belehrad sa v tíme stretne s veľkými rivalmi – Španielom Rafaelom Nadalom, Švajčiarom Rogerom Federerom a Britom Andym Murraym. Tieto štyri hrajúce legendy majú na konte dovedna 66 grandslamových titulov.

Kapitán výberu Európy Björn Borg v piatok zaradil Djokoviča ako štvrtého v poradí na súpisku svojho tímu. Výber sveta, ktorého kapitánom bude John McEnroe, zatiaľ na šesťčlennú súpisku nominoval troch hráčov – Kanaďana Félixa Augera-Aliassimea, Američana Taylora Fritza a Argentínčana Diega Schwartzmana.

"Laver Cup je jediná súťaž, v ktorej môžete mať všetkých veľkých rivalov, hráčov ‚veľkej trojky‘ a ‚veľkej štvorky‘ v jednom tíme. Samozrejme, je to veľmi odlišný a vzrušujúci koncept nielen pre nás hráčov, ale aj pre fanúšikov na celom svete,“ vyhlásil Djokovič.

Laver Cup sa prvýkrát uskutočnil v roku 2017 v Prahe. Všetky štyri doterajšie edície ovládol tím Európy. Samotný Djokovič dosiaľ štartoval iba na druhom ročníku v roku 2018 v Chicagu, kde v „singli“ podľahol Juhoafričanovi Kevinovi Andersonovi. V „debli“ s Rogerom Federerom zasa nestačili na juhoafricko-americké duo Anderson, Jack Sock.

Tohtoročné podujatie sa bude konať od 23. do 25. septembra v londýnskej O2 Arene.

Tenisové hviezdy po rokoch... Spoznali by ste ich? Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
25, či 30 rokov je veľa aj málo. V živote...
debata chyba
Viac na túto tému: #Andy Murray #Rafael Nadal #Roger Federer #Novak Djokovič #Laver cup