Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kardiológ z USA obhajuje Djokoviča: Nemôže riskovať poškodenie srdca

Americký kardiológ Peter McCullough sa postavil na stranu wimbledonského víťaza Novaka Djokoviča v otázke očkovania proti koronavírusu.

19.07.2022 19:00
Novak Djokovič počas zápasu 1. kola Wimbledonu. Foto: ,
Novak Djokovič počas zápasu 1. kola Wimbledonu.
debata (29)

35-ročný Djokovič nebol očkovaný proti COVID-19 a po wimbledonskom triumfe priznal, že tak nikdy neurobí. Srbovi tak hrozí, že príde o US Open pre svoj očkovací status.

Podľa súčasných zákonov v USA musia cudzinci pri vstupe do krajiny predložiť doklad o očkovaní. „V lekárskej literatúre je viac ako 200 štúdii o tom, ako vakcíny na COVID-19 spôsobujú poškodenie srdca. A to je tá posledná vec, ktorú môže športovec riskovať,“ povedal McCullough v pre NTD News a jeho slová citovala Sportskeeda.

SAE Tenis ATP Dubaj Muži Dvojhra 2.kolo Čítajte viac Djokovič do USA nemôže. Na svojej strane má už vplyvných republikánov

„Zjavne sa rozhodol správne. Môže dôjsť k poškodeniu kostrového svalu, nervov, mozgu a ďalších. Elitný tenista môže byť v ohrození, keď dostane vakcínu proti COVID-19.“

Djokovič momentálne oddychuje po nedávnom wimbledonskom triumfe. Bývalá svetová jednotka môže byť mimo hry až takmer dve mesiace, keďže okrem US Open mu hrozí vynechanie aj podujatí Masters v Montreale a Cincinnati.

Daria Kasatkinová Čítajte viac Ťažký život lesbičky v Rusku. Tenisová hviezda priznala orientáciu

Po víťazstve vo Wimbledone Djokovič potvrdil, že neplánuje sa dať zaočkovať pred US Open. Djokovič tiež dal jasne najavo, že si neplánuje vynútiť svoj vstup do Spojených štátov na základe výnimky. „Nepôjdem do Ameriky, ak nebudem mať povolenie, pretože skúsenosť v Austrálii pre mňa nebola vôbec príjemná,“ povedal Djokovič.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

29 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Novak Djokovič #koronavírus