Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Djokovič do USA nemôže. Na svojej strane má už vplyvných republikánov

V súčasnosti sú šance, že sa tenista Novak Djokovič predstaví na US Open 2022, takmer nulové. Za Atlantikom naďalej platí pre cudzincov povinnosť očkovania sa proti Covidu-19, čo 21-násobný grandslamový šampión naďalej odmieta.

18.07.2022 06:20
SAE Tenis ATP Dubaj Muži Dvojhra 2.kolo Foto: ,
Novak Djokovič.
debata (3)

Srb však postupne nachádza podporu aj medzi politickými špičkami za veľkou mlákou. Zastal sa ho napríklad texaský senátor Drew Springer, ktorý skrze Djokoviča napadol prezidenta Joea Bidena. Ten je podľa neho vinný z toho, že zabránil ľuďom ako Djokovič vo vstupe do krajiny, no zároveň tam vpustil množstvo nelegálnych imigrantov bez akéhokoľvek osvedčenia proti koronavírusu.

Springer na Twitteri sarkasticky napísal: „Biden zakazuje Novakovi Djokovičovi prísť do Spojených štátov na US Open, ale dovoľuje miliónom neočkovaných ilegálnych imigrantov prekročiť hranice. Hej Joe, čo poviete na ďalšiu neočkovanú osobu?“

Okrem Drewa Springera sa za Novaka Djokoviča postavil aj jeho kolega Rand Paul.

Republikánsky senátor, podobne ako Springer, prostredníctvom Twitteru vyjadril svoju podporu srbskému šampiónovi.

Novak Djokovič Čítajte viac Atak britského novinára: Djokovič je najnebezpečnejší človek na svete

„Nech žijú hrdinské postoje wimbledonského víťaza za lekársku slobodu. Bučanie za nevedeckú politiku zákazu vstupu do Spojených štátov pre tých, ktorí už majú prirodzenú imunitu,“ napísal na Twitteri Paul.

Nedávno sa Spojené štáty rozhodli zmierniť niektoré opatrenia súvisiace s bojom proti koronavírusu, avšak jednotlivci, ktorí majú v úmysle do krajiny vstúpiť, sú stále povinní pri vstupe preukázať sa dokladom o očkovaní.

Jelena Djokovičová Čítajte viac Djokovičova žena sa pustila do amerického novinára, ktorý si podáva jej muža
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #US Open 2022