Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľký obrat Djokoviča. Má siedmy wimbledonský titul

Srbský tenista Novak Djokovič siedmykrát v kariére triumfoval vo Wimbledone.

10.07.2022 18:15
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič oslavuje finálovú výhru vo Wimbledone.
debata (23)

Ako nasadená jednotka a obhajca prvenstva zdolal vo finále Austrálčana Nicka Kyrgiosa 4:6, 6:3, 6:4 a 7:6 (3).

Djokovič si pripísal 21. grandslamové víťazstvo a v historickej tabuľke sa na druhom mieste odpútal od Rogera Federera. Má o jedno menej ako Rafael Nadal, ktorý nemohol nastúpiť na semifinále s Kyrgiosom pre zranenie brušného svalstva.

Djokovič na turnaji veľkej štvorky uspel prvýkrát pod dohľadom iného trénera ako Mariána Vajdu. Na tráve All England Clubu uspel štvrtýkrát v sérii.

Siedmym titulom vyrovnal Brita Williama Renshawa, ktorý víťazil na turnaji v 19. storočí. V historickom poradí je pred ním už iba Roger Federer s ôsmimi prvenstvami. Nenasadený Kyrgios neuspel pri svojej premiérovej účasti v grandslamovom finále.

Od úvodu obaja hráči kvalitne podávali. Jedinou výnimkou bol piaty gem, v ktorom sa Kyrgios dostal k jediným dvom brejkbalom.

Druhý dokázal využiť a získal úvodné dejstvo vo svoj prospech. Najvyššie nasadený hráč sa k prvej možnosti získať podanie súpera dostal až vo štvrtej hre druhého setu a hneď ju využil.

Britain Wimbledon Tennis Rybakinová Čítajte viac Trofej a dva milióny libier. Kazaška oslavuje wimbledonský titul

Dôležitý súboj sa odohral v deviatom geme. Kyrgios viedol pri podaní súpera 40:0 a celkovo mal až štyri príležitosti znížiť na 4:5. Djokovič však všetky brejkbaly odvrátil, potom premenil hneď svoj prvý setbal a vyrovnal pomer setov na 1:1.

Austrálčan hneď v úvodnom geme tretieho dejstva pustil Srba k dvom brejkbalom. Situáciu síce zvládol, ale za stavu 4:4 potom Djokovič dokázal využiť jedinú možnosť na isk súperovho podania.

V nasledujúcom geme nezaváhal pri svojom podaní a viedol 2:1 na sety. Vo štvrtom sete sa ani jeden hráč nedostal k brejkbalu a rozhodnúť musel tajbrejk. V ňom Djokovič dominoval a obhájil titul na londýnskej tráve.

Muži – dvojhra – finále: Novak Djokovič (Srb.-1) – Nick Kyrgios (Austr.) 4:6, 6:3, 6:4, 7:6 (3)

23 debata chyba