Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čierny scenár sa naplnil. Nadal odstúpil z Wimbledonu

Rafael Nadal si semifinále Wimbledonu nezahrá. Ako informuje Marca, z turnaja odstúpil pre trhlinu na brušnom svale. Nick Kyrgios je tak prvým finalistom.

07.07.2022 20:19 , aktualizované: 21:16
Rafael Nadal Foto: ,
Rafael Nadal.
debata (18)

Ako sme informovali, svetová štvorka po štvrťfinálovom postupe cez Američana Taylora Fritza priznala, že počas päťsetového boja mala veľké bolesti brušného svalstva.

Nadal uviedol, že nimi trpí už približne týždeň a zhoršujú sa počas zápasu.

Kyrgios v nedeľu nastúpi proti víťazovi duelu medzi najvyššie nasadeným obhajcom titulu Srbom Novakom Djokovičom a domácim Britom Cameronom Norriem.

Novak Djokovič Čítajte aj Čo to vdychuješ, Novak? Djokovič vzbudil emócie, Srbi ich krotia

"Zranenie brušného svalstva mi neumožní nastúpiť na piatkové semifinále proti Nickovi Kyrgiosovi. Všetci ste videli, že štvrťfinálový duel proti Taylorovi Fritzovi som dohral v bolestiach.

Dnešné lekárske vyšetrenie ukázalo, že tam mám sedemmilimetrovú trhlinu," uviedol na štvrtkovej večernej tlačovej konferencii Nadal, ktorý tak stratil šancu získať v tomto roku kalendárny Grand Slam.

Španiel nenašiel premožiteľa na Australian Open ani na Roland Garros a na konte má rekordných 22 grandslamových singlových titulov.

Top 20 hráčov s najvyššími zárobkami v tenise Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Dominic Thiem - Rakúsko, 28 926 837 dolárov

Nadal tvrdí, že rozhodnutie nepokračovať na turnaji sa nerodilo ľahko.

"Celý deň som premýšľal, či odstúpiť z turnaja, alebo to skúsiť. Napokon som však dospel k záveru, že by nemalo zmysel odohrať semifinále v bolestiach.

Nemal by som reálnu šancu vyhrať zápas. Ak by som nastúpil, môj zdravotný stav by sa mohol ešte zhoršiť. Zranenie by mohlo ohroziť moju ďalšiu kariéru."

Ons Jabeurová Čítajte aj Finále Wimbledonu si zahrá po prvý raz Arabka. Halepová trofej nezíska

Španiel zopakoval, že bolesti v oblasti brušného svalstva začal pociťovať už počas prvého wimbledonského týždňa:

"Postupne sa to zhoršovalo a vyvrcholilo to v dueli s Fritzom. Teraz budem tri alebo štyri týždne nútene pauzovať. Dúfam, že sa stihnem pripraviť na US Open.

Bolo by frustrujúce, ak by zranenie výrazne zasiahlo do môjho turnajového kalendára a nemohol by som hrať dva alebo tri mesiace."

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
18 debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #wimbledon