Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Veľký obrat, pekné športové gesto. Djokovič ukázal svoju veľkosť

Srbský tenista Novak Djokovič sa stal prvým semifinalistom mužskej dvojhry na grandslamovom Wimbledone.

05.07.2022 18:22 , aktualizované: 20:44
Novak Djokovič Jannik Sinner Foto: ,
Novak Djokovič pomáha vstať súperovi Jannikovi Sinnerovi.
debata (2)

Najvyššie nasadený obhajca titulu otočil štvrťfinálový duel proti Talianovi Jannikovi Sinnerovi a zvíťazil po päťsetovom boji 5:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:2.

V dueli o postup do finále nastúpi proti deviatemu nasadenému domácemu Britovi Cameronovi Norriemu, ktorý v ďalšom päťsetovom maratóne zvíťazil nad Belgičanom Davidom Goffinom 3:6, 7:5, 2:6, 6:3, 7:5.

Djokovič si v úvode stretnutia vybudoval náskok 4:1 a v piatom geme mal ďalšiu možno získať súperovo podanie.

Sinner však brejkbal odvrátil, striasol zo seba nervozitu a v ďalších minútach začal predvádzať skvelý, variabilný tenis. Vyrovnal na 4:4, za stavu 5:5 opäť prelomil Djokovičovo podanie a prvý set sa stal jeho korisťou.

Taliansky daviscupový reprezentant dokázal Srba pretlačiť v dlhých výmenách, jeho veľkou zbraňou bol forhend. Djokovič mal problémy returnovať Sinnerovo podanie, v medzihre robil príliš veľa nevynútených chýb. Druhé dejstvo bolo v réžii Taliana, ktorý dvakrát Djokoviča brejkol.

V treťom sete sa však šesťnásobný wimbledonský šampión zmobilizoval a vďaka rýchlemu brejku ho získal vo svoj prospech. Djokovič prevzal opraty zápasu do svojich rúk a vo štvrtom sete dovolil uhrať Sinnerovi iba dva gemy.

Na Taliana doľahla kríza, prakticky v každom geme pri vlastnom podaní čelil brejkbalu. V piatom sete prišiel o servis za stavu 1:1 a Djokovič už dokonal úspešný obrat.

"V prvých dvoch setoch bol Jannik lepší hráč, všetko mu vychádzalo, príkladne bojoval. Potom som zamieril na toaletu, potreboval som krátku pauzu, ktorá mi pomohla. Brejk v úvode tretieho dejstva mi dodal energiu a nabudil ma.

Od tohto momentu som začal predvádzať svoj najlepší tenis a podarilo sa mi otočiť nepriaznivý vývoj. Jannikovi želám v jeho ďalšej kariére iba to najlepšie. V budúcnosti sa v tejto fáze grandslamových turnajov určite dočká víťazstiev," uviedol Djokovič v prvom rozhovore.

muži – dvojhra – štvrťfinále:
Cameron Norrie (V. Brit.-9) – David Goffin (Belg.) 3:6, 7:5, 2:6, 6:3, 7:5, Novak Djokovič (Srb.-1) – Jannik Sinner (Tal.-10) 5:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:2

Nemecká rozprávka pokračuje

Nemecká tenistka Tatjana Mariová sa stala prvou semifinalistkou ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone.

Vo štvrťfinále zdolala svoju krajanku Jule Niemeierovú po trojsetovom boji 4:6, 6:2, 7:5 a dosiahla životný úspech. V dueli o postup do finále nastúpi proti tretej nasadenej Tunisanke Ons Jabeurovej, ktorá zvíťazila nad Češkou Marii Bouzkovou 3:6, 6:1, 6:3.

Británia Tenis Wimbledon ženy dvojhra 1/8 Rybakinová Čítajte viac Ďalšie štvrťfinalistky sú známe. Nasadená štvorka sa lúči

Mariová, ktorá je dvojnásobná mama, po postupe medzi elitné kvarteto neskrývala emócie. "Mám zimomriavky po celom tele. Som rada, že sa môžem o tento zážitok podeliť s rodinou a mojimi krásnymi dvoma dcérami.

Je bláznivé, že 15 mesiacov po tom, čo prišla na svet Cecilia, som vo wimbledonskom semifinále," uviedla 34-ročná Mariová v prvom rozhovore.

Aj Jabeurová postúpila do prvého grandslamového semifinále v kariére. "Som veľmi šťastná, že sa mi to podarilo práve na tomto wimbledonskomk centri.

Proti Tatjane to bude ťažké. Sme veľmi dobré kamarátky, často spolu grilujeme. Mám veľmi rada jej rodinu. Je obdivuhodné, že ako 34-ročná dvojnásobná mamička postúpila do semifinále," povedala Jabeurová.

ženy – dvojhra – štvrťfinále:
Ons Jabeurová (Tun.-3) – Marie Bouzková (ČR) 3:6, 6:1, 6:1, Tatjana Mariová (Nem.) – Jule Niemeierová (Nem.) 4:6, 6:2, 7:5

Top 20 hráčov s najvyššími zárobkami v tenise Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Dominic Thiem - Rakúsko, 28 926 837 dolárov
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Jannik Sinner #Wimbledon 2022