Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

U protinožcov zmenili pravidlá. Djokovič môže hrať v Melbourne

Najlepšiemu srbskému tenistovi Novakovi Djokovič už nič nestojí v ceste za účasťou na prvom grandslame roka.

03.07.2022 14:30
1. Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič.
debata (14)

Austrálske ministerstvo zdravotníctva na webovej stránke informovalo, že od 6. júla 2022 budú môcť cudzinci cestovať do Austrálie bez dokladu o očkovaní proti koronavírusu.

Túto informáciu neskôr potvrdil aj minister zdravotníctva Mark Butler. Rezort sa mal riadiť odporúčaniami odborníkov. Teraz bude na pasažieroch, aby splnili požiadavky leteckých spoločností.

Nick Kyrgios pri debate s rozhodcom. Čítajte viac Djokoviča za to vylúčili. Grék neudržal nervy a trafil diváka v hľadisku

Väčšina z nich v týchto dňoch vyžaduje nosenie ochranného rúška len pri medzinárodných letoch, v Austrálii je to aj pri národných.

Djokovičovi v januári nebolo umožnené obhajovať titul na Australian Open a po súdnych ťahaniciach bol napokon deportovaný z krajiny.

Otáznikom ešte ostáva skutočnosť, že austrálske úrady by mohli voči Djokovičovi ponechať v platnosti trojročný zákaz príchodu do krajiny, ktorý mu udelili po deportácii.

Alizé Cornetová po postupe do osemfinále Wimbledonu. Čítajte viac Šok na Wimbledone. Neporaziteľná Swiateková na turnaji skončila

Pozitívne správy zastihli Djokoviča v Londýne, kde ho v nedeľu čaká osemfinálový duel na Wimbledone proti Holanďanovi Timovi van Reithovenovi.

Problémom pre srbského hráča zatiaľ zostáva účasť na US Open, pretože americké úrady stále nepovoľujú vstup na ich územie bez potvrdenia o očkovaní.

Slávni hostia na tribúnach v All England Clube Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Dobrodruh známy z dokumentárnych programov o...

© Autorské práva vyhradené

14 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Novak Djokovič #Australian Open