Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Príde k veľkému obratu? Rusi chcú podpísať vyhlásenie proti vojne

Šéf tenisovej ATP Andrea Gaudenzi priznal, že organizácia by bola šťastná, ak by mohli vrátiť prideľovanie bodov do rebríčka za výsledky na anglickej tráve.

12.06.2022 21:30
Wimbledon môže byť aj bez účasti dvojky... Foto: ,
Wimbledon môže byť aj bez účasti dvojky svetového rebríčka Daniila Medvedeva.
debata (7)

Asociácia tenisových profesionálov (ATP) odobrala Wimbledonu body v reakcií na zákaz štartu ruských a bieloruských tenistov kvôli konfliktu na Ukrajine.

Šéf Gaudenzi na dnešnom stretnutí pre talianske médiá potvrdil, že žiadny tenista z týchto dvoch krajín nepodporuje vojnu. Podľa neho sú ochotní podpísať vyhlásenie, že odsudzujú vojnu.

Iga Swiateková Čítajte viac Swiateková má ďalšiu obdivovateľku. Veľa som sa naučila, priznala Shiffrinová

To bola jedna z podmienok britskej vlády na to, aby opätovne umožnila ich štart na najslávnejšom tenisovom turnaji sveta. Ak sa jej rozhodnutie zvrátiť nepodarí, pôjde o najlukratívnejšie exhibičné podujatie v tomto roku.

„Veľmi radi vrátime body Wimbledonu, ak bude zrušený zákaz pre Rusov a Bielorusov. Tí povedali, že sú ochotní urobiť písomné vyhlásenie, pretože nikto z nich nie je za vojnu,“ uviedol Gaudenzi na tlačovej konferencii.

Nick Kyrgios na turnaji v Stuttgarte. Čítajte viac Rasizmus v bielom športe? Austrálsky búrlivák kritizoval divákov

Tretí grandslamový turnaj roka začína na kurtoch All England Clubu 27. júna, čiže obe strany majú ešte dva týždne na dohodu. Neexistencia bodov by poškodila napríklad aj svetovú jednotku a obhajcu vlaňajšieho triumfu Novaka Djokoviča, ktorý by prišiel o 2000 bodov vo svetovom rebríčku.

Top 20 hráčov s najvyššími zárobkami v tenise Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Dominic Thiem - Rakúsko, 28 926 837 dolárov

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #ATP #wimbledon