Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rasizmus v bielom športe? Austrálsky búrlivák kritizoval divákov

Austrálsky tenista Nick Kyrgios prezradil, že počas semifinálového zápasu na podujatí ATP v Stuttgarte čelil rasistickým urážkam z hľadiska.

12.06.2022 09:30
Nick Kyrgios na turnaji v Stuttgarte. Foto: ,
Nick Kyrgios na turnaji v Stuttgarte.
debata (3)

S turnajom sa Kyrgios rozlúčil v sobotu po prehre s Britom Andym Murraym 6:7 (5), 2:6. „Kedy sa toto skončí? Dokedy budeme musieť počúvať rasistické nadávky od publika? Chápem, že moje správanie nie je vždy to najlepšie, no výrazy ako ‚ty malá čierna ovca‘, ‚zavri hubu a hraj‘ nie sú akceptovateľné," napísal na Instagrame.

Andy Murray po postupe do finále turnaja v Stuttgarte. Čítajte viac Veľký deň Brita. Víťaz Wimbledonu si po 6 rokoch zahrá finále na tráve

Počas celého stretnutia bol Kyrgios viditeľne nervózny a proti Murraymu mu nešla hra podľa predstáv. „Keby som to chcel divákom nejako odplatiť, dostal by som trest. Celé je to postavené na hlavu," pokračoval Austrálčan.

Kyrgiosovi odobral rozhodca fiftín za rozmlátenie rakety v tajbrejku prvého setu. V druhom sete dostal varovanie za nešportové správanie, keď sa priblížil k divákom a spýtal sa ich: „Čo ste mi to povedali?“

Kyrgios si potom sadol na lavičku a odmietal pokračovať v zápase. K dohraniu ho presvedčil až supervízor turnaja, informovala agentúra AP. Diváci ho pri odchode do šatne vypískali.

Top 20 hráčov s najvyššími zárobkami v tenise Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Dominic Thiem - Rakúsko, 28 926 837 dolárov

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #ATP #Nick Kyrgios