Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Swiateková má ďalšiu obdivovateľku. Veľa som sa naučila, priznala Shiffrinová

Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová našla svoj vzor v tenistke Ige Swiatekovej. Uviedla, že sledovať hru 21-ročnej Poľky je inšpiratívne pre jej duševné zdravie.

08.06.2022 15:45
Iga Swiateková Foto:
Iga Swiateková s parížskou trofejou.
debata

Shiffrinová mala pred februárovou olympiádou v Pekingu na konte 73 víťazstiev v pretekoch Svetového pohára a rekordných 47 v slalome.

Z Pekingu si však neodniesla žiadnu medailu, tri disciplíny ani nedokončila. Po hrách sa ozvali aj kritické hlasy, no Američanka sa napokon stala celkovou víťazkou Svetového pohára a získala štvrtý veľký krištáľový glóbus.

Dvadsaťsedemročná lyžiarka je známa tým, že sa angažuje v oblasti duševného zdravia. V minulosti sa podelila o svoje skúsenosti s úzkosťou z výkonov a po smrti svojho otca v roku 2020 na tom tiež nebola najlepšie.

Na vrchole zjazdárskeho športu však operuje už viac ako desať rokov a pre mnohých je veľkým vzorom. Teraz podľa portálu essentiallyspor­ts.com sama vyjadrila obdiv voči tenisovej osobnosti, svetovej jednotke, ktorá cez víkend dominantným spôsobom triumfovala na grandslamovom Roland Garros.

Iga Swiateková, Robert Lewandowski Čítajte viac Wau, ty tu čo robíš? Swiateková nemohla uveriť, kto jej fandil vo finále

Shiffrinová má k tenisu blízko a vo voľnom čase sa mu venuje už od útleho veku. Aj v súčasnosti ho začleňuje do svojho tréningového režimu.

„Veľa som sa naučila, keď som sledovala tvoju hru a vyrovnanosť. Z môjho pohľadu je na mentálnej hre vždy čo zlepšovať.

Prídu vzostupy a pády, ale to je len ďalšia súčasť života,“ napísala Shiffrinová na Twitteri v reakcii na Swiatekovej vyjadrenie, že ju americká zjazdárka inšpiruje v spôsobe, ako sa vyrovnať s tlakom, napríklad po neúspešnej olympiáde.

Shiffrinová pre tennis.com tiež zdôraznila: „Bez ohľadu na to, ako sa v danom momente cíti, Iga má vždy schopnosť zahrať neuveriteľný tenis.“

10 vecí, ktoré (ne)viete o Ige Swiatekovej Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
1. Na turnaje si nosí psychológa.
Stálym...
debata chyba
Viac na túto tému: #Mikaela Shiffrinová #Iga Swiateková