Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Federer to má spočítané. Po štvrťstoročí príde o postavenie v tenise

V tieni rekordného 22. grandslamového titulu Rafaela Nadala ostal osud jeho dlhoročného rivala Rogera Federera. Ten chýba v štartovej listine slávneho Wimbledonu.

07.06.2022 09:00
Roger Federer Foto: ,
Roger Federer bude na Wimbledone chýbať po 22 rokoch.
debata

Pritom fenomenálny Švajčiar je žijúcou legendou najslávnejšieho tenisového turnaja na svete. So 105 víťazstvami a ziskom ôsmich titulov je najúspešnejším hráčom wimbledonskej histórie.

Na trávnatých dvorcoch All England Clubu získal Federer juniorský titul už v roku 1998 a o rok neskôr zažil debut medzi seniormi. Odvtedy na londýnskej tráve nechýbal ani raz a zaznamenal 22 štartov za sebou.

Rafael Nadal Čítajte viac Nadal sa rozhovoril o svojom zranení. Wimbledon zatiaľ nevylúčil

Po vlaňajšom Wimbledone absolvoval Federer tretiu operáciu kolena a ešte začiatkom roka to vyzeralo tak, že v druhej polovici roka by mohol byť pripravený k návratu. No jeho zotavovanie si vyžaduje viac času, ako si nejeden Švajčiarov fanúšik želal.

Neúčasť 20-násobného grandslamového víťaza v Londýne bude mať ešte jeden zaujímavý dopad. Keďže jeden celý rok neabsolvoval žiaden súťažný duel na okruhu ATP a ani turnajoch veľkej štvorky, jeho meno sa 11. júla neobjaví vo svetovom rebríčku.

Elita 35 rokov po... Ako dnes vyzerajú legendy? Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Stefan Edberg s manželkou Annette Hjort Olsenovou.

Bude to prvýkrát od roku 1997 a presne po 9058 dňoch, čo bude jeden z najúspešnejších hráčov tenisovej histórie v rankingu chýbať.

Pochopiteľne to neznamená automaticky koniec jeho kariére. Ak bude zdravotne fit, tak určite nebude mať núdzu o pozvánky od organizátorov podujatí, ktorí mu bezpochyby radi udelia voľnú kartu.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #wimbledon #Roger Federer #svetový rebríček ATP