Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľká tragédia. Zverev trápil Nadala tri hodiny, potom si vyvrtol členok

Španielsky tenista Rafael Nadal postúpil do finále dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. Jeho semifinálový súper Nemec Alexander Zverev si za stavu 6:7 (8), 6:6 vyvrtol členok a zápas skrečoval. Z kurtu ho odviezli na vozíčku. Po krátkej pauze sa vrátil na dvorec o barlách, podal Nadalovi ruku a empajrovému rozhodcovi povedal, že nemôže pokračovať v zápase.

03.06.2022 18:28 , aktualizované: 23:23
Alexander Zverev Foto: ,
Alexander Zverev s bolestivou grimasou.
debata (11)

Nadal bude v nedeľu od 15.00 h bojovať o 14. titul z parížskej antuky, rekordný 22. grandslamový.

Jeho finálovým súperom bude Nór Casper Ruud. Ten v semifinále zdolal ako turnajová osmička nasadenú dvadsiatku Chorváta Marina Čiliča 3:6, 6:4, 6:2, 6:2.

Nadal má vo finálových dueloch na dvorci Philippa Chatriera zatiaľ stopercentnú bilanciu 13:0.

Zverevovi vyšiel úvod zápasu, keď v prvom geme prelomil podanie Španiela a po potvrdení brejku sa ujal vedenia 2:0. Nadal však postupne začal mať navrch vo výmenách, otočil z 2:4 na 5:4 a v desiatom geme mal k dispozícii tri brejkbaly.

Zverev ich odvrátil a vynútil si tajbrejk, v ktorom mal za stavu 6:2 štyri setbaly. Nadal však predviedol skvelý obrat, set zakončil ukážkovým forhendovým obhodením.

V druhom sete obaja hráči trikrát stratili servis a všetko smerovalo k ďalšiemu tajbrejku. Za stavu 5:6 a 30:40 si však Zverev pri pokuse dobehnúť loptičku vyvrtol členok, spadol na antuku a začal kričať od bolesti. Nemec nebol schopný pokračovať v zápase.

Koniec veľkého sna. Zverev opustil kurt v bolesti Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Alexander Zverev sa v semifinále Roland Garros...

"Je mi Alexandra veľmi ľúto. Chcel som, aby sa zápas skončil po premenenom mečbale, nie takýmto spôsobom. Bolo psychicky náročné vidieť ho zvíjať sa od bolesti a kričať. Je to skvelý hráč, už dlho sa usiluje o grandslamový ti­tul.

Pre mňa je postup do ďalšieho parížskeho finále splnený sen," uviedol Nadal v prvom pozápasovom interview.

muži – dvojhra – semifinále:
Rafael Nadal (Šp.-5) – Alexander Zverev (Nem.-3) 7:6 (8), 6:6 – skreč, Casper Ruud (Nór.-8) – Marin Čilič (Chor.-20) 3:6, 6:4, 6:2, 6:2

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Alexander Zverev #Roland Garros 2022