Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vyhlásili hádzanárov roka. Ženy majú premiérovú víťazku

Najlepšími hádzanármi Slovenska za rok 2021 sa stali Tomáš Urban a Simona Szarková. Oboch ocenili na piatkovej slávnosti v Bratislave, na svojich postoch sa dostali aj do najlepšej sedmičky za predchádzajúci rok.

03.06.2022 18:07
SR Hádzaná Anketa Sedmička roka 2021 víťazi BAX Foto: ,
Simona Szarková si preberá cenu v kategóriách Najlepšia ľavá spojka a zároveň Najlepšia hádzanárka Slovenska.
debata

Tomáš Urban v ankete Slovenského zväzu hádzanej (SZH) triumfoval v minulosti aj v roku 2016, Szarková ju ovládla premiérovo. Vlani za najlepších vyhlásili Martina Straňovského a Viktóriu Oguntoyovú.

Straňovský (HK Košice) sa teraz stal najlepším hráčom slovenskej extraligy, Oguntoyová najlepšou brankárkou.

Tomáš Urban na klubovej úrovni pôsobí v Nemecku, vlani najprv pomohol Emsdettenu k záchrane v II. bundeslige, od leta 2021 hral v najvyššej súťaži za Minden.

Slovenský hádzanár Tomáš Urban. Foto: TASR, Henrich Mišovič
Tomáš Urban Slovenský hádzanár Tomáš Urban.

„Veľmi si vážim túto cenu, pretože tí, ktorí ju získali predo mnou, boli resp. sú skvelí hádzanári a osobnosti našej hádzanej. Som rád, že môžem zasadnúť na pomyselný trón k nim,“ povedal prostredníctvom videopozdravu.

Simona Szarková hrá v Maďarsku, vlani z Mosonmagyaróváru prestúpila do Siófoku.

„Zisk ocenenia ma dosť prekvapil, keďže konkurencia bola veľká. Je krásny pocit cítiť podporu okolia,“ povedala po zisku ocenenia Szarková.

Za najlepšiu slovenskú hráčku v nadnárodnej MOL lige žien vyhlásili Réku Bízikovú z Dunajskej Stredy, medzi hráčmi do 20 rokov sa najlepšími stali Tomáš Smetánka a Monika Pénzesová.

V piatok v Bratislave tiež uviedli do Siene slávy slovenskej hádzanej tri nové osobnosti, laureátkami sa stali Anna Hradská-Kopecká, Elena Gašparíková-Brezányová a Anna Košíková.

debata chyba
Viac na túto tému: #Simona Szarková #Tomáš Urban