Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vyzdvihla mužov, počúva kritiku. Riaditeľka Roland Garros si zavarila

Viacero tenistiek vyjadrilo sklamanie po tom, čo šéfka druhého grandslamu Ámelie Mauresmová vysvetlila, prečo väčšinu nočných súbojov absolvovali muži.

02.06.2022 22:30
Takto oslávila Jessica Pegulová postup do... Foto: ,
Takto oslávila Jessica Pegulová postup do štvrťfinále Roland Garros.
debata (5)

Všetko spôsobila veľká nevyrovnanosť nasadzovania na večerné zápasy tohtoročného Roland Garros. „V tejto ére majú vo všeobecnosti väčšiu príťažlivosť mužské zápasy,“ uviedla Mauresmová.

Bývalá špičková tenistka reagovala na skutočnosť, že až 9 z 10 večerných duelov odohrali pod umelými svetlami mužský zástupcovia.

Martina Trevisanová zaujala v semifinále hlasnými výkrikmi. Čítajte viac Stále kričí. Talianka sa stala novodobou sirénou na tenisovom okruhu

Jej vyjadrenie nepotešilo napríklad štvrťfinalistku z Paríža, Američanku Jessicu Pegulovú. „Je to klamanie. Nie je to niečo, čo by ste chceli počuť. Musíme mať šancu, aby sme ukázali že aj ženský tenis je dobrý produkt,“ uviedla na sociálnej sieti Pegulová.

Podľa nej sa Mauresmová dostala svojim vyjadrením do ošemetnej situácie. Na jednej strane musí myslieť na čo najvyššiu sledovanosť a uspokojenie televíznych spoločností, na druhej vysvetliť dôvody tohto konania.

Pegulová dosiahla na Roland Garros najlepší výsledok v kariére, keď vypadla vo štvrťfinále po prehre so svetovou jednotkou a aktuálne už finalistkou tohtoročného French Open, Igou Swiatekovou.

Takto si žije elita. Kto sú dievčatá hráčov TOP10? Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Matteo Berrettini – Ajla Tomljanovičová...

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Roland Garros #Amélie Mauresmová #Jessica Pegulová