Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Televízie platia a rozhodujú. Djokoviča rozhnevali nočné zápasy

Na grandslamovom tenisovom podujatí Roland Garros sa aj naďalej budú hrať nočné zápasy.

01.06.2022 15:12
Novak Djokovič Foto: ,
Djokovič gratuluje rivalovi k víťaztvu.
debata

Riaditeľka turnaja Amelie Mauresmová to potvrdila napriek výhradám, ktoré mali k času konania ich vzájomného duelu Španiel Rafael Nadal a Srb Novak Djokovič.

Nadal zdolal vo štvrťfinále svojho veľkého rivala a obhajcu titulu v štyroch setoch, prestížne stretnutie sa skončilo až o 1.15 h v noci na stredu. Teploty výrazne klesli a uzimení fanúšikovia na 15-tisícovom dvorci Philippea Chatriera sa pred parížskym chladom chránili dekami.

„Kedy sa to skončilo, o pol druhej? Tribúny boli plné, odišlo len zopár ľudí. Nočné zápasy majú svoje opodstatnenie a zostanú v programe, ale pozrieme sa na to, či by sa nedali rozohrať o čosi skôr,“ citovala Mauresmovú agentúra AFP.

Súboj medzi Nadalom a Djokovičom bol jeden z desiatich, ktoré sa na tohtoročnom Roland Garros začali okolo 21.00 h. Je to výsledok dohody organizátorov s vysielacou spoločnosťou Prime Video.

Top 20 hráčov s najvyššími zárobkami v tenise Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Dominic Thiem - Rakúsko, 28 926 837 dolárov

„Bezpochyby je to príliš neskoro. Rozumiem obchodnej stránke, televízia platí veľké peniaze, ale potrebujeme nájsť vyváženie,“ uviedol Nadal, ktorého mediálne povinnosti trvali do druhej ráno.

Španiel dlhodobo kritizuje večerný tenis na antuke a opakuje, že na tomto povrchu preferuje hrať za denného svetla.

Záverečný nočný zápas je na programe v stredu vo štvrťfinále medzi Nórom Casperom Ruudom a Dánom Holgerom Runem (20.45). Nadal nastúpi v semifinále proti Nemcovi Alexandrovi Zverevovi v piatok popoludní, za dňa sa uskutoční aj nedeľňajšie finále.

„Televízia rozhoduje, taký je svet, v ktorom žijeme. Vysielatelia povedia, či sa bude hrať v noci, alebo cez deň. Oni dávajú peniaze, oni to určujú,“ dodal Djokovič.

Zápas Novak Djokovič - Rafael Nadal v obrazoch Fotogaléria - 22 fotiek Všetky fotky
Novak Djokovič a Rafael Nadal pred zápasom.
debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Novak Djokovič #Roland Garros