Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Duel tenisových gladiátorov pre Nadala. Djokovič titul neobháji

Srbský tenista Novak Djokovič prehral v ostro sledovanom štvrťfinále Roland Garros so Španielom Rafaelom Nadalom po vyše štvorhodinovom boji 2:6, 6:4, 2:6, 6:7 (4).

01.06.2022 01:22 , aktualizované: 06:14
Rafael Nadal môže vybojovať už 22. grandslamový... Foto:
Rafael Nadal.
debata (4)

Trinásťnásobný parížsky šampión Nadal odplatil Djokovičovi vlaňajšiu semifinálovú prehru a upravil vzájomnú bilanciu na 29:30. V semifinále ho v piatok čaká tretí nasadený Nemec Alexander Zverev.

Nadalovi vyšiel úvod zápasu s Djokovičom, keď hneď v úvodnom geme prelomil Srbovo podanie a po potvrdení brejku sa ujal vedenia 2:0.

Novak Djokovič Čítajte viac Diváci zabalení do diek, emotívne gestá. Pozrite si triumf Nadala v obrazoch

Vo štvrtom geme prehrával pri vlastnom servise 15:40, no následne získal štyri fiftíny v rade. V piatom geme Djokoviča opäť brejkol a zobral mu prvý set na tohtoročnom Roland Garros. Za stavu 5:2 premenil prvý setbal.

Nadal mal navrch v dlhších výmenách, jeho údery mali optimálnu dĺžku. Z forhendu neraz dokázal zatlačiť Djokoviča do roku dvorca a zakončiť na sieti úspešným volejom či stopbalom Španiel uhral veľa priamych bodov z podania a navyše výborne returnoval.

Carlos Alcaraz Čítajte viac Španielsky klenot trofej nezíska. Alcaraza v Paríži vyradil Zverev

V úvodnom geme druhého dejstva využil siedmy brejkbal a po ďalšom zisku súperovho servisu odskočil Djokovičovi na 3:0. Srb však potom pridal na agresivite, zvládol dva maratónske gemy a otočil na 4:3. Nadal síce vyrovnal na 4:4, no koncovka patrila Djokovičovi, ktorý za stavu 5:4 využil pri Nadalovom podaní druhý setbal.

Španiel sa však rýchlo zmobilizoval a v treťom sete si po dvoch brejkoch vybudoval rozhodujúci náskok 5:1. Nadal opäť získal úderovú istotu a na rozdiel od Djokoviča robil minimum nevynútených chýb.

Top 20 hráčov s najvyššími zárobkami v tenise Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Dominic Thiem - Rakúsko, 28 926 837 dolárov

V úvode štvrtého dejstva Nadal prišiel o podanie a za stavu 3:5 čelil pri servise Djokoviča dvom setbalom.

Španiel ich však odvrátil a v ďalších minútach vyrovnal na 5:5. O osude setu rozhodol tajbrejk, v ktorom dominoval Nadal. Španiel si vypracoval vedenie 6:1 a za stavu 6:4 využil po víťaznom forhende v poradí štvrtý mečbal.

Na antukovom vrchole sezóny zdolal Djokoviča desiatykrát. "Ani neviem slovami opísať, čo teraz cítim. Som veľmi šťastný, že to takto dopadlo. Ďakujem, ďakujem, ďakujem.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Je to jedno z najdôležitejších a najemotívnejších víťazstiev v mojej kariére. Bola to magická noc. Vedel som, že ak chcem Novaka zdolať, musím podať stopercentný výkon.

Naša rivalita vojde do dejín, bol to ďalší dramatický zápas. Bojoval som o každú loptičku, ani jedna nebola pre mňa stratená.

Dnes sa potvrdilo, že dvorec Philippa Chatriera je pre mňa najdôležitejšie miesto na svete. O dva dni sa vidíme v semifinále," uviedol Nadal v prvom pozápasovom rozhovore s bývalou francúzskou tenistkou Marion Bartoliovou.

Djokovič priznal, že Nadal zvíťazil zaslúžene. „Rafa bol dnes lepší, musím prijať túto prehru. Urobil som na dvorci všetko, aby som zvíťazil. Vyžmýkal som zo seba maximum a som hrdý na svoj výkon, na Rafu to však dnes nestačilo,“ povedal Srb na tlačovej konferencii.

muži – dvojhra – štvrťfinále:
Rafael Nadal (Šp.-5) – Novak Djokovič (Srb.-1) 6:2, 4:6, 6:2, 7:6 (4)

Zápas Novak Djokovič - Rafael Nadal v obrazoch Fotogaléria - 22 fotiek Všetky fotky
Novak Djokovič a Rafael Nadal pred zápasom.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Rafael Nadal #Novak Djokovič #Roland Garros