Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Španielsky klenot trofej nezíska. Alcaraza v Paríži vyradil Zverev

Nemecký tenista Alexander Zverev sa stal prvým semifinalistom mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros.

31.05.2022 20:15
Carlos Alcaraz Foto: ,
Carlos Alcaraz vo štvrťfinále Roland Garros proti Alexandrovi Zverevovi.
debata

Vo štvrťfinále ako nasadená trojka zdolal šestku „pavúka“ Španiela Carlosa Alcaraza 6:4, 6:4, 4:6, 7:6 (7).

V dueli o postup do finále nastúpi proti víťazovi súboja medzi najvyššie nasadeným obhajcom titulu Srbom Novakom Djokovičom a ďalším Španielom Rafaelom Nadalom.

Zverev v úvodných dvoch setoch kvalitne podával, dokázal s Alcarazom držať krok v dlhých výmenách a robil oveľa menej nevynútených chýb.

Novak Djokovič Čítajte aj Dráma parížskej noci pre Nadala. Je v semifinále Roland Garros

V úvodnom dejstve prelomil podanie Španiela v piatom geme. V druhom mu zobral servis za stavu 3:3. V desiatej hre mal Alcaraz brejkbaly na 5:5, no nevyužil ich a Zverev zakončil set esom.

V treťom dejstve za stavu 4:4 mal Nemec na rakete rozhodujúci brejk, Alcaraz však predviedol skvelý stopbal a podržal si servis. V desiatom geme vďaka ďalším ukážkovým dropšotom po prvý raz Zvereva brejkol a diváci, ktorí si želali predĺženie zápasu, boli vo vare.

Vo štvrtom sete za stavu 4:4 Alcaraz po dvojchybe prišiel o servis a Nemec išiel podávať na víťazstvo v zápase. Španiel však kontroval rebrejkom, vyrovnal na 5:5 a vynútil si tajbrejk. V ňom však slávil úspech olympijský šampión z Tokia 2020, ktorý za stavu 8:7 premenil druhý mečbal.

Zverev odplatil Alcarazovi prehru z finále turnaja Masters 1000 v Madride a vo vzájomnej bilancii vedie 3:1. Na Roland Garros bol medzi elitným kvartetom aj vlani, prehral však v piatich setoch s Grékom Stefanosom Tsitsipasom.

Martina Trevisanová. Čítajte aj Ďakovala šampiónkam. Nenasadená Talianka je ďalším prekvapením RG

"Vedel som, že ak chcem uspieť, musím predviesť svoj najlepší tenis. Carlos skvele bojoval, ja som však stále veríl, že ho zdolám. Teší ma, že som to zvládol v štyroch setoch.

Je to pre mňa veľmi emotívny triumf," uviedol Zverev v prvom pozápasovom interview s bývalým španielskym tenistom Alexom Corretjom.

Muž – dvojhra – štvrťfinále:

Alexander Zverev (Nem.-3) – Carlos Alcaraz (Šp.-6) 6:4, 6:4, 4:6, 7:6 (7)

debata chyba
Viac na túto tému: #Roland Garros #Alexander Zverev