Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Djokovič čelí i nepriateľom v publiku. McEnroe ich upozorňuje na dôležitú vec

Vo dvojhre majú dovedna 41 grandslamových titulov. V utorok večer sa stretnú 59. raz, viac vzájomných súbojov neabsolvovala žiadna iná dvojica.

31.05.2022 16:16
John McEnroe Foto: ,
Snímka z januára 2020. John McEnroe upokojuje Novaka Djokoviča po tom, ako sa rozprávali o tragicky zosnulom Kobem Bryantovi.
debata (11)

Novak Djokovič má o dve víťazstvá viac ako Rafael Nadal, v turnajoch veľkej štvorky vedie o jeden titul. Presnejšia bilancia? 30:28.

Na štvrťfinálový súboj na Roland Garros, ktorý budeme sledovať naživo, sa teší celý tenisový svet. Legendárny John McEnroe nie je výnimkou.

V rozhovore pre Eurosport upozornil na to, že parížske publikum je na strane Španiela, no pre Srba to nemusí byť nevýhoda. Práve naopak.

Novak Djokovič Čítajte aj Dráma parížskej noci pre Nadala. Je v semifinále Roland Garros

Podľa Američana Djokovič ťaží z negatívnych reakcií fanúšikov viac ako ktokoľvek iný a počas zápasu sa nad nimi môže len pousmiať. Nepriateľské bučiace či pískajúce publikum Belehradčan zažil aj po osemfinálovom víťazstve nad Diegom Schwartzmanom.

"Novak z toho ťaží lepšie ako ktokoľvek, koho som kedy videl. Ani na mňa to nemalo taký účinok, ovplyvnilo ma to skôr negatívne, ako keby mi to pomohlo.

Boli momenty, keď ma to poháňalo, no uňho to platí neustále. Je to pozoruhodný hráč a človek," povedal niekdajší búrlivák.

Jeho impulzívnosť a výbuchy hnevu sa stali neoddeliteľnou súčasťou zápasov, v ktorých nastúpil. Často ich smeroval aj k divákom. Napriek menej vrúcnemu vzťahu k nim (a naopak) si vybojoval sedem grandslamových trofejí.

Novak Djokovič, Rafael Nadal Čítajte viac Zápas zápasov. Djokovič je v Nadalovom kráľovstve favorit

Djokovič čelí poklesu popularity pravdepodobne pre jeho postoj k očkovaniu a správaniu počas pandémie, ktorá vyvrcholila tým, že nemohol súťažiť na Australian Open.

Už predtým však bol v rebríčku popularity nižšie ako jeho odvekí rivali Roger Federer či Nadal.

"Chce, aby ho ľudia rešpektovali rovnako a to ho ženie vpred, ale myslím si, že je to neférové. Ťažko sa to vysvetľuje. Zaslúži si byť – a je – rešpektovaný. Ale musí to byť frustrujúce.

Napokon bude obľúbenejší, keď skončí kariéru, čo sa dalo vidieť aj v mojom prípade. Ale teraz je to frustrujúce.

Občas to môže byť aj vlastnou vinou, ale skôr by som povedal, že je za tým niečo iné. Ide o to, že tí ostatní chlapi sú takí úžasní," dodal 63-ročný McEnroe.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
11 debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Novak Djokovič #John McEnroe #Roland Garros