Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďakovala šampiónkam. Nenasadená Talianka je ďalším prekvapením RG

Talianska tenistka Martina Trevisanová sa stala prvou semifinalistkou ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros.

31.05.2022 14:58 , aktualizované: 23:09
Martina Trevisanová. Foto: ,
Martina Trevisanová sa teší z postupu do semifinále.
debata

V utorkovom štvrťfinálovom súboji vyradila sedemnástu nasadenú Kanaďanku Leylah Fernandezovú 6:2, 6:7 (3), 6:3 a dosiahla životný úspech. V semifinále nastúpi proti osemnástej nasadenej Cori Gauffovej, ktorá v čisto americkom dueli zdolala Sloane Stephensovú 7:5, 6:2.

Trevisanová v druhom sete za stavu 5:4 nevyužila mečbal a v tajbrejku ťahala za kratší koniec. V rozhodujúcom dejstve si však vybudovala náskok 4:1 a zápas už dotiahla do úspešného konca.

Novak Djokovič Čítajte aj Dráma parížskej noci pre Nadala. Je v semifinále Roland Garros

"Pri prvom mečbale som bola veľmi nervózna. Už som sa videla v semifinále, no musela som ešte poriadne zabojovať. Po turnaji v Rabate som prišla do Paríža s veľkou dávkou pozitívnej energie.

V Maroku som získala prvý titul na okruhu WTA, bolo to veľmi emotívne. Veľkou inšpiráciou sú pre mňa talianske grandslamové šampiónky Francesca Schiavoneová s Flaviou Pennettovou," uviedla Trevisanová pre akreditované médiá.

Aj Gauffová postúpila prvýkrát medzi elitné kvarteto na niektorom z grandslamových turnajov.

Holger Rune Čítajte viac Mladý Dán nechcel byť hasič, ale Federer. Doma bol vždy za čudáka

Talentovaná osemnásťročná Američanka proti Stephensovej ťažila z kvalitného podania a výborného pohybu po dvorci. V prvom sete súperku brejkla za stavu 6:5.

V druhom dejstve odskočila krajanke na 4:1 a s prehľadom dokráčala do semifinále.

„Vlaňajšia štvrťfinálové vypadnutie s Barborou Krejčíkovou som niesla ťažko, no poslnilo ma to.. Teší ma, že som Sloane odplatila prehru z US Open-.V dôležitých momentoch som bola mentálne odolná,“ povedala Gauffová v pozápasovom rozhovore.

Dvojhra – štvrťfinále:

Cori Gauffová (Fr.-18) – Sloane Stephensová (USA) 7:5, 6:2, Martina Trevisanová (Tal.) – Leylah Fernandezová (Kan.-17) 6:2, 6:7 (3, 6:3

debata chyba
Viac na túto tému: #Roland Garros #Cori Gauffová #Martina Trevisanová