Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prvú bitku o čas zápasu vyhral Djokovič. Nadal žiadal iný termín

Rekordný 21. násobný grandslamový víťaz vyjadril výhrady k večernému termínu zápasu s Djokovičom. Nepomohlo mu ani 13. titulov v Paríži, hrať sa bude od 20.45 h.

30.05.2022 20:30
Rafael Nadal a Novak Djokovič odohrajú už 59.... Foto:
Rafael Nadal a Novak Djokovič odohrajú už 59. vzájomný zápas.
debata (2)

Takzvané nočné zápasy, na ktoré vlastní exkluzívne práva Amazon Prime, bolo prvýkrát predstavená počas vlaňajšieho Roland Garros.

„Nemám rád nočné zápasy na antuke. Mám v tom úplne jasno," povedal Nadal médiám pred štartom druhého grandslamu sezóny.

Marc Rosset si v polovici mája zahral exhibične tenis so svetovou dvojkou Daniilom Medvedevom. Čítajte viac Legendárny Švajčiar o zákaze: Rusi nie sú jediní, ktorí išli do vojny

Dôvodom toho je, že vo večerných hodinách je na kurte vyššia vlhkosť, lopta je pomalšia a pri chladnejšom počasí sú pre neho náročnejšie podmienky. „Myslím si, že je veľký rozdiel v tom, či hráš na antuke cez deň, alebo v noci,“ uviedol Nadal.

Nadalovi výhrady zjavne nepomohli a zvíťazila atraktivita duelu pre televíznu spoločnosť. Tá si pochopiteľne vybrala večerný duel. Na rozhodnutie reagoval aj Nadalov kouč Carlos Moya s tým, že im nevyhovuje ale musia ho akceptovať.

Casper Ruud. Čítajte viac Nór a Dán si zahrajú v Paríži o semifinále. Rus Medvedev skončil

Duel dvoch odvekých rivalov vzbudzoval vášne už počas vlaňajšieho semifinále v Paríži. Kvôli ich zápasu bol posunutý zákaz vychádzania pre fanúšikov, ktorý tak mohli zostať dlhšie na tribúnach.

Na otázku o tom, či Djokovičovi vyhovuje večerný duel odpovedal s úsmevom: „Môžem len povedať, že Rafa a ja by sme podali rôzne žiadosti o termín. Ako špičkoví hráči máme svoje požiadavky, ale nie vždy sú akceptované,“ vysvetlila svetová jednotka.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Rafael Nadal #Novak Djokovič #Roland Garros