Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tretie finále, tretia prehra. Tenistovi Molčanovi tesne unikla trofej

Slovenský tenista Alex Molčan neuspel vo finále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Lyone. Najvyššie nasadenému Britovi Cameronovi Norriemu podľahol 3:6, 7:6 (3), 1:6.

21.05.2022 17:29
Alex Molčan sa posunie v rebríčku na 38. miesto. Foto: ,
Alex Molčan sa posunie v rebríčku na 38. miesto.
debata (2)

Napriek prehre sa vo svetovom rebríčku posunie na 38. miesto, čo bude jeho nové kariérne maximum. Pre Molčana to bolo tretie neúspešné finále na okruhu ATP.

V apríli v marockom Marrakeši prehral v rozhodujúcom súboji s Belgičanom Davidom Goffinom, vlani v Belehrade nestačil na svetovú jednotku Srba Novaka Djokoviča.

Roger a Mirka Federerovci. Čítajte viac Federer otvorene o manželke: Mirka mi ukázala, akou cestou ísť

Z Lyonu si Molčan odnáša prémiu 47.430 eur pred zdanením a 150 bodov do rebríčka. Turnaj vo Francúzsku bol pre zverenca trénerov Mariána Vajdu a Karola Becka generálkou na grandslamový Roland Garros.

Molčanovi nevyšiel úvod finálového zápasu v Lyone, keď v prvom i piatom geme stratil servis a Norrie išiel do vedenia 4:1.

Brit umne menil rytmus hry, Molčana dostával do úzkych nepríjemným rotovaným forhendom. V šiestom geme požiadal najlepší slovenský singlista o medical time out a nechal si ošetriť odreté koleno.

Centrálny dvorec vo Wimbledone. Čítajte viac ATP sa s Wimbledonom nemaznala. Slávny turnaj bude exhibíciou

Po návrate na kurt znížil na 3:4, no koncovka patrila Norriemu, ktorý ako prvý hráč na turnaji zobral Molčanovi set.

Na začiatku druhého dejstva Molčan zobral Norriemu servis. Brit však bleskovo kontroval rebrejkom. Za stavu 5:4 mal Norrie k dispozícii dva mečbaly, Molčan ich však odvrátil a vynútil si tajbrejk.

Top 20 hráčov s najvyššími zárobkami v tenise Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Dominic Thiem - Rakúsko, 28 926 837 dolárov

V jeho úvode odskočil Norriemu na 3:0 a za stavu 6:3 premenil pri vlastnom podaní prvý setbal. V treťom dejstve však dominoval Norrie, ktorý si po dvoch brejkoch vybudoval rozhodujúci náskok 4:1.

Brit získal štvrtý titul na ATP Tour. „Mám z neho veľkú radosť, veď je prvý na antuke. Alex podal bojovný výkon, najmä v druhom sete hral výborne,“ uviedol rodák z Juhoafrickej republiky, ktorému vo svetovom rebríčku patrí 11. priečka.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #ATP #Alex Molčan