Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Molčan je už vo finále. Výrazne vylepší svoje rebríčkové maximum

Slovenský tenista Alex Molčan postúpil do finále turnaja ATP 250 v Lyone. V semifinále zdolal Austrálčana Alexa de Minaura 7:6, 6:2.

20.05.2022 16:48 , aktualizované: 18:54
Alex Molčan na turnaji v Lyone. Foto:
Alex Molčan na turnaji v Lyone.
debata (1)

Vďaka postupu do finále sa Molčan s istotou posunie do top 40 svetového rebríčka. Doteraz bolo jeho najvyšším umiestnením 46. miesto.

Podľa priebežného poradie je isté, že aj v prípade finálovej prehry by Molčanovi patrilo po novom 38. miesto na svete.

Norbert Gombos Čítajte viac Na antuke v Paríži štyria Slováci. Štart si vybojoval aj Gombos

Slovák sa v sobotu predstaví vo svojom treťom finále na okruhu ATP, v ktorom nastúpi proti nasadenej jednotke, Britovi Cameronovi Norriemu.

„Dnes bolo celkom veterno, no mne sa takéto podmienky páčia. Sú pre oboch rovnaké,“ povedal Molčan v rozhovore na kurte bezprostredne po svojom triumfe.

„Dôležité bolo zvládnuť zápas psychicky a ostať pokojný,“ dodal 24-ročný tenista, ktorý sa do druhého tohtoročného finále prebojoval bez straty setu.

Top 20 hráčov s najvyššími zárobkami v tenise Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Dominic Thiem - Rakúsko, 28 926 837 dolárov

Do piatkového stretnutia pritom nevstúpil vôbec ideálne, keď stratil už prvé podanie. Nakoniec však svojho súpera dokázal brejknúť v šiestom geme a obaja následne stratili obe svoje podania a rozhodol až tajbrejk, v ktorom Slovák vyhral 7:2.

Jednoznačnejší priebeh mal druhý set – ako prvý sa k brejku dostal slovenský hráč a sám nepustil ani jeden. Okrem toho vzal De Minaurovi servis aj za stavu 3:1 a duel už dotiahol do víťazného konca.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Alex Molčan