Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Manipulovanie zápasov? Roland Garros čelí škandálu v kvalifikácii

V súbojoch o postup do hlavnej súťaže grandlamového turnaja sa odohrali podozrivé súboje, ktoré polícia preveruje.

20.05.2022 17:30
Centrálny dvorec Philippa Chartiera na Roland... Foto:
Centrálny dvorec Philippa Chartiera na Roland Garros.
debata

Francúzsky L'Equipe informuje, že polícia preveruje pondelkový zápas medzi Izraelčanom Dudim Selom a Španielom Zapatom Miralesom (3:6, 0:6). V podozrení je aj súboj medzi Tiagom Monteirom a Tennysom Sandgrenom.

Duel Miralesa so Selom mal upútať kvôli druhému setu, v ktorom Izraelčan vyzeral na kurte nesvoj a predvádzal zvláštne pohyby. Podľa L'Equipe boli na tento súboj prijaté veľmi vysoké stávky z Cypru, Arménska a Ukrajiny.

Rafael Nadal Čítajte viac Cez víkend začína Roland Garros. Nadal už nie je najväčší favorit

Francúzsky denník dodáva, že polícia oficiálne vyšetrovanie nezačala, ale okolnosti okolo zápasu preveruje. Duel Monteiro-Sandgren sa dostal do podozrenia kvôli nevídanému obratu.

Monteiro vyhrával už 6:3, 5:1 no napokon stratil druhý aj tretí set v tie-breaku 6:7. Uvidíme, či sa podozrenia polície potvrdia.

Top 20 hráčov s najvyššími zárobkami v tenise Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Dominic Thiem - Rakúsko, 28 926 837 dolárov

Nie je to po prvýkrát, čo by čelil grandslam v Paríži škandálu v súvislosti s ovplyvňovaním zápasov. Počas vlaňajšieho Roland Garros si polícia prišla priamo na kurt pre Rusku Janu Sizikovovú.

Počas antukového grandslamu v roku 2020 v zápase štvorhry boli prijaté stávky v hodnote desaťtisícov eur na to, že Sizikovová urobí v jednom geme dve dvojchyby. To sa aj stalo.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Roland Garros 2022 #manipulovanie zápasov