Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cez víkend začína Roland Garros. Nadal už nie je najväčší favorit

Otáznik býval spravidla iba jeden. Na kom si Rafael Nadal pochutí na záver? Kto bude „len" zdolaný finalista? Teraz to bude inak.

20.05.2022 12:00
Rafael Nadal Foto: ,
Rafael Nadal.
debata (2)

Roky vraj neplynú, ale letia. Španielsky šampión bude mať o pár týždňov 36 a aj jeho zdravie je podlomené. Pre zranenú nohu toho veľa od Australian Open neodohral.

„Pravdepodobne to nie je ako pred piatimi alebo desiatimi rokmi. Situácia sa mení. Aj my starneme. Prichádzajú nové generácie,“ pripustil 13-násobný šampión antukového grandslamu.

Nemecko Mníchov Muži Dvojhra 2. kolo Čítajte viac Paríž uvidí slovenské derby. Molčan si zopakuje lyonský súboj

Aj preto – pred nedeľňajším začiatkom tenisového Roland Garros – je tých otáznikov viac. Za bežných okolností to mala byť odveta za vlaňajšie semifinále.

Djokovič v ňom zdolal Nadala po epickej bitke 3:1 na sety. Pre Malorčana to bola iba tretia prehra na posvätnej antuke. Lenže do hry vstúpil iný Španiel.

Volá sa Carlos Alcaraz a je novodobou tenisovou hviezdou. Experti o ňom hovoria už niekoľko rokov, ale až teraz tento 19-ročný rodák z Murcie definitívne zahviezdil. Tento rok postupne ovládol turnaje v Riu de Janeiro, Miami, Barcelone a naposledy aj Masters v Madride.

Top 20 hráčov s najvyššími zárobkami v tenise Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Dominic Thiem - Rakúsko, 28 926 837 dolárov

Podľa stávkových kancelárií je s kurzom 2,7 najväčším favoritom na zisk titulu. Až za ním sú v tesnom závese Djokovič a Nadal.

„Snažím sa vstrebať všetko, čím prechádzam. Teraz si budú všetci myslieť, že som jedným z favoritov v Paríži. Nevnímam to ako tlak, ale ako motiváciu,“ povedal Alcaraz po triumfe v Madride.

Po ňom si doprial pauzu a za ten čas zasa turnaj v Ríme ovládol Djokovič. Podľa tenisových expertov hral opäť svoj klasický svetový tenis a hoci ho ešte nedávno pre tohtoročný Roland Garros odpisovali, všetko je zrazu inak.

„Neviem, či môže uspieť už na Roland Garros. Budú tam rozbehnutí hráči a Novakovi stále chýba zápasová prax. Je to vidieť. Na Wimbledon by však už mohol byť pripravený,“ vravel pred pár týždňami Marián Vajda, donedávna Djokovičov tréner.

Carlos Alcaraz Čítajte viac Zdolal Nadala, Djokoviča i Zvereva. Španielsky zázrak slávi titul

Srb si prešiel náročným obdobím na začiatku sezóny. Po tom, ako priletel do Austrálie, skončil v detenčnom centre, absolvoval dva súdy a nakoniec ho aj tak na dvorce v Melbourne nepustili.

Musel opustiť krajinu. Dlho sa špekulovalo, či vôbec bude môcť hrať na iných turnajoch, ale pandemická situácia sa upokojila. „Myslím si, že teraz sa chce pomstiť za všetko, čo sa mu v posledných mesiacoch prihodilo,“ vraví legendárny Mats Wilander.

Novak Djokovič Čítajte viac Wilander v tom má jasno: Djokovič sa chce v Paríži všetkým pomstiť

Slovenské nádeje vo dvojhre sa vkladajú predovšetkým do Alexa Molčana. Rodák z Prešova zažíva ďalšiu skvelú sezónu, usadil sa v elitnej päťdesiatke.

V štvrtok sa na antuke v Lyone prebojoval už do semifinále turnaja ATP. Pri tom všetkom mu asistuje aj Vajda, s ktorým sa nedávno dohodol na spolupráci.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Roland Garros