Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Molčan sa pomstil Argentínčanovi. V generálke na Paríž zabojuje o finále

Slovenský tenista Alex Molčan sa prebojoval už do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Lyone.

19.05.2022 13:13
Nemecko Mníchov Muži Dvojhra 2. kolo Foto: ,
Alex Molčan.
debata (4)

Vo štvrťfinále zdolal Argentínčana Federica Coriu hladko 6:3 a 6:2. V dueli o postup do tretieho finále na okruhu ATP nastúpi v piatok proti Austrálčanovi Alexovi de Minaurovi, ktorý zdolal Japonca Josukeho Watanukima po tom, ako súper zápas skrečoval.

Molčan proti Coriovi potvrdil, že pred grandslamovým Roland Garros má sľubnú formu. V prvom sete získal od stavu 1:2 štyri hry za sebou.

Alex Molčan Čítajte aj Čo Novak, ako Novak? Molčan sa bude pýtať aj na to, čo Djokovič zjedol

Najlepší slovenský singlista dokázal Juhoameričana pretlačiť v dlhých výmenách, robil minimum nevynútených chýb. Na začiatku druhého dejstva sa zverenec trénerov Mariána Vajdu a Karola Becka ujal vedenia 2:0.

Zápas následne prerušili pre dážď. Krátka prestávka nevyviedla Molčana z miery, za stavu 4:2 opäť Coriu brejkol a zápas už dotiahol do úspešného konca.

Alex Molčan. Čítajte aj Molčan: Preskočiť Federera v rebríčku? Bolo by to super, aj keď už nehrá

"Vedel som, že to bude ťažký zápas. Federico ma vlani dvakrát zdolal. Teší ma, že teraz som bol úspešný ja. Dôležité bolo, že som vnútil súperovi moju hru. Bol som uvoľnený a maximálne koncentrovaný.

Aj keď tam boli momenty, keď som bol na seba nahnevaný, rýchlo som to hodil za hlavu a sústredil sa na ďalší fiftín. Ďakujem divákom za podporu. V piatok sa pokúsim nadviazať na tento výkon a postúpiť do finále," uviedol Molčan v prvom interview priamo na kurte.

Dvojhra – štvrťfinále:

Alex MOLČAN (SR) – Federico Coria (Arg.) 6:3, 6:2

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Alex Molčan #Federico Coria