Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vylúčený Rus Medvedev: Wimbledon? Nájdem si iné turnaje

Ruský tenista Daniil Medvedev prvýkrát prehovoril o zákaze pre Rusov a Bielorusov ohľadom štartu na turnajoch vo Veľkej Británii.

17.05.2022 17:00
Daniil Medvedev Foto: ,
Daniil Medvedev pred turnajom v Indian Wells.
debata (8)

Medvedev o potrestaní prehovoril na tlačovej konferencii pred turnajom Geneva Open v Ženeve. Práve tam sa vracia na kurty po takmer dvojmesačnej absencii spôsobenej zranením.

„Keď som nehral, mohol som sledovať správy. K našej situácii sa vyjadrilo veľa hráčov. Ruských tenistov okrem iných podporili aj Rafael Nadal, či Novak Djokovič,“ uviedol Medvedev.

Marta Kosťuková Čítajte viac Priateľstvu je koniec. Tvárite sa ako obete, naložila Rusom Ukrajinka

Je podľa neho nespravodlivé, že kvôli konfliktu na Ukrajine budú musieť Rusi a Bielorusi vynechať všetky podujatia na britských ostrovoch?

„Bavíme sa o športe. Je to ťažká a bezprecedentná situácia,“ vyjadril sa nejasne s tým, že neexistujú žiadne hranice pre takéto formy zákazov a podobne sa môžu zachovať aj iné krajiny.

Rafael Nadal, Serhij Stachovskij Čítajte viac Je fér, že Ukrajinci umierajú? Stachovskij ostro reaguje na Nadala

Vysvetlil aj svoj postom ohľadom pravdepodobnej neúčasti na Wimbledone: „Ak budem môcť, rád si tam zahrám. Milujem toto podujatie. No ak to nepôjde, nájdem si iné turnaje,“ hovorí Medvedev.

Pozvanie na turnaj do Ženevy prijal najmä z toho dôvodu, že sa hrá na antuke podobnej tej, aká bude na budúci týždeň na grandslamovom Roland Garros. Už 2. kole však nestačil na Francúza Richarda Gasqueta 2:6, 6:7.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Daniil Medvedev #Geneva Open