Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Spoveď búrliváka Kyrgiosa: O alkohole, drogách aj sebapoškodzovaní

Nick Kyrgios sa v roku 2019 psychicky zrútil po tom, čo nezvládol riešiť svoje problémy.

06.05.2022 20:34
Nick Kyrgios Foto: ,
Nahnevaný Nick Kyrgios.
debata

So svojimi skúsenosťami z temného obdobia života sa podelil pre austrálsky portál nine.com.au. Pritom na začiatku kariéry bol považovaný za tenistu, ktorý by z piedestálu mohol zosadiť elitné trio Federer, Nadal, Djokovič.

No viac, ako tenisovými výsledkami sa Kyrgios preslávil svojimi výstrelkami na alebo aj mimo tenisových kurtov.

Nick Kyrgios Čítajte viac Tenisti na dôchodku, o čo vám ide? Kyrgios si rypol aj do slovenskej legendy

Austrálčan priznal, že využíval alkohol, drogy a sebapoškodzovanie na to, aby sa vyrovnal s mentálnym tlakom. „Vyústilo to až do sebapoškodzovania. Odstrčil som od seba všetkých, ktorým na mne záležalo a prestal som komunikovať,“ uviedol Kyrgios.

Vysvetlil, že sa mu život vymkol spod kontroly. „Teraz si dám maximálne pohár vína. Alkohol bola prvá vec, pri ktorej som musel zabrzdiť.“ Následne sa vrátil k zdravým návykom dôležitým pre život vrcholového športovca.

Nick Kyrgios, Thanasi Kokkinakis Čítajte viac Zlí chlapci senzačne dokráčali k titulu. Kyrgios dal vykázať diváka

„Diéta, dobrý spánok, snaha trénovať trochu viac a to bolo všetko. Myslím, že obdobie covidu mi v tom veľmi pomohlo,“ konštatuje Austrálčan.

K sebapoškodzovaniu sa uchýlil po tom, čo nadobudol pocit, že neustále ľudí svojim chovaním, alebo výsledkami sklame. „Cítil som sa bezcenný a nenávidel som sa. Rezal som sa, pálil… Narobil som veľa hlúpostí,“ dodal Kyrgios.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Nick Kyrgios