Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prvýkrát prehral na antuke s tínedžerom. Nadal končí vo štvrťfinále

V boji o postup do semifinále turnaja ATP 1000 v Madride nestačil Rafael Nadal na krajana Carlosa Alcaraza 2:6, 6:1, 3:6.

06.05.2022 18:49
Rafael Nadal sa lúči s turnajom v Madride už vo... Foto: ,
Rafael Nadal sa lúči s turnajom v Madride už vo štvrťfinále.
debata (1)

V Madride tak nepríde k očakávanému semifinálovému duelu medzi Nadalom a Novakom Djokovičom. Srbská svetová jednotka tak bude zajtra v boji o postup do finále čeliť práve kométe tejto tenisovej sezóny, Alcarazovi.

Deviaty hráč sveta vstúpil do duelu proti o 16 rokov staršiemu Nadalovi nebojácne a presnou a trpezlivou hrou získal prvý set 6:1.

Rafael Nadal Čítajte viac Nadal odvrátil mečbaly aj vďaka Realu, čaká ho Alcaraz. Murray Djokoviča nevyzval

V druhom dejstve sa 19-ročný mladík zranil, keď si za stavu 1:2 podvrtol členok. Počas zdravotnej prestávky mu boľavé miesto zafixovali a hralo sa ďalej.

O pár chvíľ prišlo v zápase k ďalšiemu takmer 10-minútovému prerušeniu, keď jednému z fanúšikov prišlo na tribúnach nevoľno a musela mu byť poskytnutá prvá pomoc.

Alcaraz sa už nedokázal chytiť v druhom sete a Nadal sa tak jeho ziskom 6:2 vrátil do zápasu. V rozhodujúcom dejstve sa už Alcaraz vrátil k sebavedomej a presnej hre a zlomil svojho slávnejšieho krajana.

Bill Gates, Novak Djokovič Čítajte viac Gates okomentoval Djokovičov postoj k očkovaniu. Jeho prianie je jasné

Je to vôbec po prvýkrát v bohatej kariére Nadala, keď prehral na svojom najobľúbenejšom povrchu s tínedžerom. Alcaraz triumfoval nad svojim vzorom po prvýkrát, doteraz mal proti nemu na konte dve prehry: zo semifinále v Indian Wells a z vlaňajšieho turnaja v Madride.

„Víťazstvo nad Rafom pre mňa veľa znamená. Dnes som zúročil všetku tú drinu a zdolal najlepšieho antukára na svete. Po páde som bol dosť otrasený, no v treťom sete som dal do toho všetko. Bojoval som o každú loptičku a vyplatilo sa,“ povedal Alcaraz.

Výsledky a dnešný program štvrťfinále ATP 1000 v Madride

Novak Djokovič – Hubert Hurkacz 6:3, 6:4
Rafael Nadal – Carlos Alcaraz 2:6, 6:1, 3:6
Andrej Rubľev – Stefanos Tsitsipas 3:6, 6:2, 4:6
Felix Auger Aliassime – Alexander Zverev 3:6, 5:7

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Rafael Nadal #Carlos Alcaraz #ATP Madrid