Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dostanú poriadny balík. Na Roland Garros rozdelia rekordné odmeny

Pre účastníkov antukového grandslamu je od organizátorov pripravených 43,6 miliónov eur na prémie. Je to o 6,8% viac, ako v roku 2019.

06.05.2022 09:30
Centrálny dvorec Philippa Chartiera na Roland... Foto:
Centrálny dvorec Philippa Chartiera na Roland Garros.
debata

Ide zároveň o najvyššie odmeny v histórii parížskeho podujatia. Rozpočet Roland Garros, podobne ako aj u ďalších tenisových turnajoch, ovplyvnila celosvetová pandémia koronavírusu.

Pre porovnanie: v roku 2020 išlo na prémie tenistov 38 miliónov eur, vlani „iba“ 34,4 miliónov. V tomto roku sa tak hráči dočkajú výrazného navýšenia.

Bill Gates, Novak Djokovič Čítajte viac Gates okomentoval Djokovičov postoj k očkovaniu. Jeho prianie je jasné

Napríklad víťazi dvojhry z roku 2021 – Novak Djokovič a Barbora Krejčíková, si vlani odniesli po 1,4 miliónov eur. Tohtoroční šampióni zarobia až o 800-tisíc eur viac.

Zvýšenia sa dočkajú aj tenisti, ktorí sa prebojujú do hlavnej súťaže. Za 1. kolo dostanú 62-tisíc eur, čo je o 2-tisíc viac ako v rokoch 2020 a 2021 a o 16-tisíc viac, než v roku 2019.

Rafael Nadal Čítajte viac Nadal odvrátil mečbaly aj vďaka Realu, čaká ho Alcaraz. Murray Djokoviča nevyzval

„Zvýšenie finančných odmien za 1. kolo a v kvalifikácii je navrhnuté tak, aby pomohlo hráčom, ktorí najviac utrpeli v dôsledku pandémie covid-19,“ uvádza sa v stanovisku Francúzskej tenisovej federácie.

Všetko nasvedčuje tomu, že tenisový kolotoč sa vracia do svojich starých koľají. V prípade grandslamov totiž prichádzalo v posledných desaťročiach ku každoročnému navyšovaniu finančných odmien.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #odmeny #Roland Garros