Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Djokovič sa vrátil k trpkému Monte Carlu. Molčan ho v Belehrade nevyzve

Srbský tenista Novak Djokovič chce byť na grandslamovom podujatí Roland Garros v čo najlepšej forme.

19.04.2022 13:58
Djokovič Molčan Foto: ,
Novak Djokovič (vľavo) pózuje s trofejou po víťazstve nad Slovákom Alexom Molčanom vo finále turnaja ATP v Belehrade v máji 2021.
debata

Líder svetového rebríčka ATP absolvuje tento týždeň v Belehrade len tretí tohtoročný turnaj. Na Australian Open, v Indian Wells ani v Miami neštartoval pre pravidlá spojené s očkovaním proti koronavírusu.

Vlani získal Djokovič na Roland Garros svoj druhý titul. Predtým sa radoval práve v Belehrade po finálovom víťazstve nad Slovákom Alexom Molčanom.

„Roland Garros je dôležitý antukový turnaj a mentálne som už tam. Momentálne sa ho týka všetko, čo robím,“ uviedol „Nole“ pre agentúru AFP.

Novak Djokovič počas turnaja v Monte Carlo 2022. Čítajte aj Prečo Djokovičovi došla para? Ivaniševič prezradil detaily

V Paríži sa pokúsi vyrovnať rekord Rafaela Nadala v počte grandslamových titulov, Španiel ho v tejto štatistike predstihol v Melbourne.

Tridsaťštyriročný Srb by sa chcel v rámci prípravy na Roland Garros zúčastniť aj na turnajoch v Madride a Ríme.

Vo februári skončil v Dubaji vo štvrťfinále, kde nestačil na Čecha Jiřího Veselého. V Monte Carle ho v 2. kole vyradil Španiel Alejandro Davidovich Fokina.

„V Monte Carle som nebol pripravený. Uvedomoval som si to, no aj tak mi najviac chýbajú zápasy. Dúfam, že ich odohrám viac ako v Monte Carle,“ uviedol Djokovič v Belehrade.

Alex Molčan. Čítajte aj Molčan: Preskočiť Federera v rebríčku? Bolo by to super, aj keď už nehrá

Na rozdiel od vlaňajška sa na domácej pôde s Molčanom nestretne. Slovák sa z turnaja odhlásil pre virózu.

"Minulý týždeň som ochorel, preto nemôžem hrať v Belehrade. Veľmi ma mrzelo, že som sa musel odhlásiť, je to môj obľúbený turnaj, ktorý zmenil môj tenis z viacerých stránok.

Tento týždeň sa už cítim zdravý a som pripravený ísť ďalej," napísal na instagrame Molčan, ktorý sa najbližšie predstaví v Mníchove.

Zverenec trénera Karola Becka sa vďaka finálovej účasti na turnaji v marockom Marrákeši dostal prvýkrát do elitnej svetovej päťdesiatky. Momentálne figuruje na 47. mieste rebríčka ATP Entry, čo je jeho nové maximum v kariére.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič